Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...? que en 1881 se li va obrir expedient de suspensió a l’Ajuntament de Gata i a altres de la comarca per no pagar als mestres

Continue amb la sèrie de notícies de la història local a la secció de "Sabieu...?". Ara per a conèixer un cas municipal de 1881 que s’exposava a la "Gaceta de Madrid" nº 125 del dia 5 de maig de 1881, a la secció del Ministeri de Governació. El Governador de la província d’Alacant passà un informe d’expedient de suspensió dels Ajuntaments de Pedreguer, GATA, Miraflor, Sanet, Negrals -encara no units- i Agost a la Secció de Governació del Consell d’Estat. S’havia amonestat i multat als ajuntaments per no pagar els habers als professors d’Instrucció primària. Van ser inútils les amonestacions, l’apercibiment i la multa, i van incurrir en desobediència grave. Per tal la Real Orde confirmava la suspensió dels nomenats ajuntaments, decretada pel Governador d’Alacant.

FONT: Gaceta de Madrid núm. 125, del 5 de maig de 1881, pàgina 364. // Colecciones históricas (1661-1959): http://www.boe.es/buscar/gazeta.php.

0 comentarios