Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ENCARA RESSONEN ELS REIS 2013. L’Ajuntament i la comissió organitzadora fan balanç

ENCARA RESSONEN ELS REIS 2013. L’Ajuntament i la comissió organitzadora fan balanç

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Reis de Gata es superen en èxit de participació

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata i la Comissió de Reis han volgut agrair a totes les persones, entitats i a la població en general que han fet possible què, un any més, els actes tradicionals de Reis de Gata es superaren en èxit de participació i de públic.

La vespra de Reis, dissabte 5 de gener, els carrers del poble van acollir la representació del Misteri dels Reis Mags, basada en el text de 1968 d’Antonio Salvá, que es representa en dos escenaris diferenciats, al carrer La Pau, on es situa el Palau d’Herodes, i a la plaça de l’Església, on s’escenifica el portal de Betlem. Tot seguit comença el moment més esperat pels xiquets del poble, que és el repartiment de paquets casa per casa. Este acte és el que major nombre de persones implica, ja que a més de les 115 persones que fan possible que els regals arriben a les cases la nit del 5 de gener, al voltant de 30 persones s’encarreguen els dies d’abans de gestionar la recepció de paquets.

La setmana d’abans ja comencen a viure la il·lusió dels Reis amb la recollida de cartes en què més de 500 xiquets passen per l’escenari situat a la plaça de l’Església per donar als visirs reials els seus desitjos per als Reis. La comissió i els quintos 2013 van col·laborar repartint xocolata i els alumnes del tapis amb la creació d’una corona de rei pels xiquets que acudien a dipositar les seues cartes.

I a poqueta nit del dia 4 de gener, són els missatgers a cavall qui recorren els carrers anunciant el dia i hora de l’arribada de Ses Majestats, Melcior, Gaspar i Baltasar. En una setmana es concentren els actes que es preparen des de quasi un any abans i que impliquen al voltant de 250 persones entre actors i figurants, repartiment, escenaris, paqueteria, vestuaris, ...

El regidor, Juan Pedrós, ha mostrat la seua satisfacció per la col·laboració i cooperació de l’organització i la regidoria de Cultura, que per primera vegada assumeix l’acte. La comissió organitzadora ja ha posat la vista en la preparació de Reis de Gata 2014, ja que es commemoraran els 100 anys de repartiment casa per casa. La intenció és constituir una associació independent per facilitar l’organització i la gestió d’ajudes.

Dos boniques imatges del Palau d’Herodes del dia 5 de gener de 2013.

FONT: Text i fotos Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios