Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA REFLEXIÓ DEL CRONISTA: LA PREMSA...NO PARLA del Misteri dels Reis a Gata

UNA REFLEXIÓ DEL CRONISTA: LA PREMSA...NO PARLA del Misteri dels Reis a Gata
El millor muntatge de Reis de tota la Marina Alta i quasi de la província, respectant Alcoi i La Canyada, i no es fa ressó el dia després la premsa
 
Ho farà demà? Serà ja massa tard? Es dedicaran a les rebaixes, la costera de gener, del baló d’or de Messi i altres notícies més importants?
  
De manera un poc irònica vaig a fer una reflexió en veu alta, al respecte de tot el muntatge a Gata del MISTERI DELS REIS MAGS i la escenificació dels textos que des de 1968 a 2013, gràcies a la mà escriptora de Antonio Salvá Roselló, fan de Gata el referent comarcal de la Nit de Reis, la Nit Màgica.
  
Any rere any, mentre estava a la premsa, recorde que calia inventar-se alguna excusa per a eixir al dia següent -sense fotos- o als dos dies. Una fundació per als Reis, declaració de Bé d’Interés Cultural, inclús Turístic,...tot per a poder traure imatges, traure el MISTERI a la premsa.
  
Enguany, i estava pels llocs privilegiats per a fer fotos (amb això li done les gràcies a la Comissió organitzadora) no vaig vore a cap periodista, cap fotògraf dels diaris que normalment es lligen i es coneixen per Gata. Si demà ix per molts mitjans de comunicació -diaris, teles, diaris digitals- estaré equivocat.
  
Una curiositat: Canal 9 TVV va estar pel poble divendres pel matí pel tema de la loteria. Estaven muntant els dos escenaris (Palau d’Herodes i Cova) i ni es van enterar...coses del directe, diria jo.
La veritat. Què difícil és que els Reis de Gata ixquen per uns minuts a la televisió, siga el canal o cadena que siga. I als diaris de paper? I als diaris digitals?. I pensar que als anys 70 del segle XX va eixir a TVE, seria allò comentat i molt.
  
Fins ara, i estem ja a dilluns per la nit, cap article de premsa. Bé es cert que diumenge era la festivitat i hui els diaris mai han fet secció per a la Marina. Però demà estaran totes les imatges?. Es parlarà del Misteri o no?.

 Personalment, com a CRONISTA DE GATA, he fet esta reflexió en veu alta, la mateixa que em faig des de 1987 que vaig començar en el món de la premsa. Crec que al blog i al facebook he donat prou informació, tant escrita com gràfica, per a tots els gaters i usuaris. Inclús, algun diari si vulguera ressaltar l’únic MISTERI, escenificació d’aqueste característiques, sempre tindrà les portes obertes a les fotografies, a la informació, a la història dels Reis.

Sempre pose els articles que la premsa parla de Gata, per això ara he titulat "la premsa...no parla...". Jo em lleve el capell (encara que sols en porte a l’estiu al camp) davant tota la tasca altruïsta que fan més de 200 persones del poble i que tots els del poble, algun que altre any, hem estat implicats dins dels actes de Reis.

Què llàstima!!. Es veu que els Reis de Gata no vénen, no són atracció. No els posem publicitat als mitjans i per tant no interessent, així de clar. Sabeu que?. La idiosincrasia dels gaters, l’orgull de tindre eixos reis i el Misteri no ens la furtarà ningú.

 
 
Finalment, vull obrir una finestra a l’opinió, bé al blog, bé al facebook, per a opinar de la meua reflexió i si hi ha alguna solució.

5 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A tots els que esteu participant bé al facebook com al blog dels sentiments "reals" que teniu sobre els Reis de Gata, gràcies. Les opinions del veí, de la veïna, de Miguel Ángel i Vicent, d'Antonio i Cecília, estos dos últims al facebook, són molt interessants. Gràcies, de nou, i podeu seguir donant l'opinió a una cosa tan nostra com els Reis de Gata.

VICENT FORNES PEREZ -

Tots teniú raó. Vei, es necessari la publicitat i marketing, de manera professional. De rés servix el conveni amb els diaris(Provincies, Canfali). Veina, algo te que canviar com tu bé dius, si volem que la premsa ens valore. Jo soc escolá d'amén, peró tenim que donar.li un valor afegit com be saben els comerciants. Voluntat hi ha, crec per tots els costats. Si de cas falten, com sempre,son els diners.De totes maneres es important el debat obert pel cronista de Gata.

MIGUEL ANGEL -

Parece ser q si no es una cabalgata en si de caballos y treparto no les viable, porque según se ha podido ver en tv, solo era cabalgata como en todfos los sitio , pero como en gata parece ser que al ser un teatro no les interesa al respecto,habra que inventar algo nuevo para ser noticia de reyyes como los otros sitios.

Una veïna -

Jo he llegit tres o quatre articles dels reis entre els dies 2 i 4 de gener. A Información, a les Provincies i a una Revista Digital i també un article al Canfali. Supose que per als mitjans de comunicació és un acte més de Reis hauriem d'inventar algo que fera moure a la premsa.

un vei -

No penses que es revolza poc desde l'ajuntament? Crec que es des d'alli des d'on se li ha de donar la importancia que es mereix i te, i fer una campanya de marqueting i publicitat de l'acte.
Quan els interesa si q li donen bombo a allo que volen interese o no.
Es deuria enviar a la premsa i televisions invitacions e informacio, molta, tant abans com despres de l'acte.