20121214233135-vicentfont.jpg
El portaveu del Partit Socialiste a l’Ajuntament de Gata, Vicent Font Leyda, ha publicat al mur del seu facebook, un escrit sobre la seua proposta al plenari passat d’abaixar la taxa del fem. També parla de la situació de l’Ajuntament.
Ací teniu textualment tot l’escrit de Font:
"A causa de comentaris que s’han fet referents a l’últim ple del passat 27 de novembre, que interessadament no s’informa de la proposta del partit socialista i que com a portaveu vaig defendre el poder intentar arribar a un acord. Confie amb este escrit aclarir, i aixi mateix aprofitar per opinar de la situació del nostre ajuntament.
Açò és el que es va comentar a la comissió informativa i posteriorment al ple. A causa de la situació económica que afecta també els nostres veïns, vaig proposar que s’estudiara la possibilitat de baixar la tasa de fem a 90 o 95 euros.
He de dir que la nostra iniciativa no va prosperar, a pesar de que vaig argumentar amb xifres de que es recapta més del que es paga i de que per a l’ajuntament no suposaria cap problema fer-se càrrec de la citada rebaixa. Hem insistit en moltes ocasions quan l’equip de govern sol buscar culpables per justificar la seua nul·la o mala gestió, en que hi ha altres possibilitats per generar ingresos i que en el que el s’ha de treballar és en la direcció de reduir despeses. El mes fàcil és pujar taxes i impostos que gravaria a la ciutadania i que el PARTIT SOCIALISTA amb el seu vot no ho permetrà.
 
 El Partit Popular són els que estan obligats a governar i nosaltres com a oposició d’exercir amb responsabilitat. No es moment de descansar i pense que s’estan desaprofitant subvencions de la Diputació i d’altres organismes que ens vindrien molt bé i millorararien l’estat en el qual es troba el nostre poble i també donar treball a gent necessitada. L’equip de govern no ha sabut valorar la bona predisposició que ha tingut del partit socialista com a oposició. Amb el nostre vot hem permès situacions que per responsabilitat política hem hagut de de recolzar sense estar massa convençuts degut, entre altres causes, a la falta de informació fins al mateix dia del ple.

Abans d’ acabar este escrit, m’agradaria comentar el que em deia un company de la corporació i que per a exercir de regidor s’ha d’estar jubilat o estar bé econòmicament. Em vaig sorprendre i li vaig contestar que el que jo he vist en distintes legislatures és que la majoria dels que han estat governant han alternat el seu treball amb el càrrec. Crec que en un poble com el nostre, no es necessita tanta dedicació i més quan tots volen cobrar. Açò no vol dir que un no haja de dedicar-li hores per a exercir el carrec amb tota l’honestedat. Precisament l’altre dia em comentaven que anaven a l’ajuntament i no havia ningú de l’equip de govern.

Des de sempre he cregut que en la política s’ha d’estar per convicció, que es molt trist anar a l’ajuntament un dia si i l’altre també i que no estiga l’alcaldesa ni cap regidor del seu grup. Vull pensar que el fet de no cobrar no és el motiu de la seua poca dedicació, quan ella sap que en més d’una ocasió m’he oferit per arribar a un acord i fins ara el silenci ha sigut la seua resposta. Abans d’acabar aquest escrit vull fer una reflexió personal. Crec que a ningú de nosaltres ens obliguen a presentar-nos i si no podem exercir el càrrec per distintes causes, tant l’equip de govern com l’oposició, el millor que es pot fer és anar-se’n a casa. El Poble ens ho agrairà.
 
 FONT: Escrit de Vicent Font, a través del facebook. Fotografia del seu mur a la xarxa.