Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que en 1932 es van produir dos succesos molt curiosos a Gata

Els dos pels mateixos dies, juny de 1932. Abans ho posaven tot a la premsa, amb pèls i senyals. Ara tots aquests detalls no es posen. Resulta força curiós el relat que el cronista de l'època feia i amb títols i tot. Els dos succesós van passar a Gata i els contava el "Diario de Alicante" els dies 13 i 15 de juny. El primer el titulava: "Por meterse a redentor" (curiós títol). El segón: "Un padre de abrigo".

El primer parlava d'un home que es va presentar a la Caserna de la Guàrdia Civil denunciant que al posar-se pel mig d'una discusió produïda entre els seus germans polítics, un d'ells l'havia ferit amb una pedra al colze dret. Detés l'agressor va confesar que "había reñido y herido a su cuñado" però va dir perquè l'havia amenatzat amb una navaixa. Efectivament, al cunyat se li va ocupar l'arma "de forma puntiaguda de unos trece centímetros de largo por tres de ancho". Tots van acabar "a disposición del señor Juez Municipal".

L'altre succés parlava d'una xica de 28 anys que es va presentar també a la Caserna de la Guàrdia Civil dient que a l'anar a visitar als seus pares va vore que son pare estava completament borratxo i que li estava pegant una pallissa a sa mare. A l'intentar separar-los, son pare li va pegar una cadirà i amb una corbella va intentar agredir-les a les dues. El pare, ja detés, va confesar que "por hallarse embriagado no sabía lo que se llevaba entre manos". Va acabar com els altres dos de dalt davant el Jutge Municipal.

FONTS: "Diario de Alicante" Any XX, Nºs 6.479 i 6481, dels dies 13 i 15 de juny de 1932. // http://prensahistorica.mcu.es.

0 comentarios