Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que Alacant va defendre Gata, per mig de la banda, en 1932

Estem en temps de banda. La banda Unió Musical de Gata celebra a Santa Cecília al llaarg d’aquest cap de setmana i de l’altre. Precisament aquesta sèrie de "¿Sabieu...? tracta hui de la banda.

Apareixia al diari "El Luchador..." del dia 22 de març de 1932 una defensa del poble de Gata, a través de la banda de Gata. L’article titulava: "Fogueres de Sant Chuan" i primer parlava dels morosos i després de "la banda de Gata de Gorgos". Al respecte deia el diari que "Hay ciertos pueblos de la provincia, en la región de la Marina, en el límite de ella, que estaban y están un poco distanciados, casi olvidados de la capital". Nomenava el diari que si estaven els pobles d’aquesta comarca més "tirats" cap a València era per la facilitat en les comunicacions. Però a continuació començava el tema de la banda. Deia el diari que Gata tenia una banda "entusiasta de su arte y de nuestra fiesta de les fogueres". La consideraven ja important a la banda. Si abans no havia anat la banda a Alacant era perquè no s’havien pogut fer les gestions. I mencionava el contracte que es va firmar el 21 de març d’eixe any, 1932, "entre la banda de Gata de Gorgos y la Comisión de Fogueres, de la calle de Díaz Moreu para actuar en la fiesta".

Insistia el diari que la banda de Gata "ha querido venir a la madre capital, la Comisión de Díaz Moreu también ha querido que vengan sus hijos alejados de la provincia". Apropament, sacrificis pels dos costats, fraternitat provincial i mútua comprensió eren els qualificatius que es posaven.

FONT: "El Luchador: diario republicano, Any XX, Nº 6.572, del 22 de març de 1932.

0 comentarios