Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que fa setanta anys es robaven bitllets de loteria i gallines a Gata

Com han canviat els temps?. Ara són joies i objectes de valor. Abans, fa 70 anys els robatoris, que eren molt castigats, això sí, eren de dues-mil pessetes, un bitllet de loteria o dos gallines.

Atenent a dos diaris alacantins coneguem aquesta informació. El diari "El Luchador..." informava el dia 8 de desembre de 1930 que d'un magatzem, el de Maties Monfort i Compañía, es van robar 2.364 pessetes en metàlic, a més d'un bitllet de Loteria amb el número 16.298 del sorteig de Nadal. Va ser detés l'autor.

El mateix diari, el dia 2 de febrer de 1931, informava d'un curiós succés titulant: "El amigo del hombre". Una dona havia denunciat a la Caserna de la Guàrdia Civil que un gos de la seua cunyada va mossegar en un peu a la seua filla, ferint-la lleugerament.

Finalment, el diari "El Dia..." el 27 de febrer de 1931 titulava: "Por amante de animales plumíferos". s'havia instruit atestat a una dona de 34 anys, soltera, per ser autora del robatori a una caseta de camp. El robatori va consistir en dos gallines, que van ser venudes a un preu de 16,25 pessetes. Es van recuperar els diners i les aus.

FONTS: diari "El Luchador: diario republicano" Any XVIII, Nº 6.195, del 8 de desembre de 1930. Any XIX, Nº 6.237 del 2 de febrer de 1931. Diari: "El Dia: diario de información defensor de los intereses de Alicante y su provincia" any XVII, Nº 4.746 del 27 de febrer de 1931. // http://prensahistorica.mcu.es.

0 comentarios