Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS EL DOMUND, DIA MUNDIAL DE LES MISSIONS. GATA TÉ UN MISSIONER AL PERÚ, VICENT FONT PEDRO

HUI ÉS EL DOMUND, DIA MUNDIAL DE LES MISSIONS. GATA TÉ UN MISSIONER AL PERÚ, VICENT FONT PEDRO

Gata té actualment un missioner fill del poble, Vicent Font Pedro, al Perú

En temps passats, Santiago Ginestar i el Pare Modesto també van ser missioners gaters

Hui diumenge 21 d’octubre se celebra el DOMUND 2012, Jornada Mundial de les Missions. El lema d’enguany és "Misioneros de la fe", una iniciativa de Benedicte XVI al convocar l’Any de la Fe. La jornada té caràcter evangèlic i evoca el treball evangelitzador dels missioners i missioneres.

El poble de Gata té un missioner en terres peruanes, que com sabeu és Vicent Font Pedro. despúsahir parlava d’ell i la seua tasca amb ocasió de descobrir l’associació "La Mirada del Perú". Cal dir que també hi ha una associació ONG amb seu a Gata (Amics del Tercer Món), que treballa per a missions, per mig del missioner teuladí Vicente Berenguer, germà de Paquitina, que és veïna de Gata. El grup Càritas Parroquial també fa front a alguns projectes de missions.

Però, en temps passats dos rectors fills del poble també van estar a missions. D’un coneguem ben poc, sols que era el Pare Modesto, familiar del pare de Miguel "Sereno" del carrer la Lluna -va estar poc a Gata; es conserven dos fotos d’ell i algunes pertenències-. D’altre que era missioner franciscà i li dien Santiago Ginestar.

Parlem hui d’aquest últim, Santiago Ginestar, i de l’actual missioner al Perú, Vicent Font Pedro:

SANTIAGO GINESTAR

A la pàgina 547 del llibre "Estado geográfico, topográfico, estadístico, histórico-religioso de la Santa y Apostólica provincia de s. Gregorio Magno: De religiosos menores descalzos de la regular y más estrecha observancia de N.S.P.S. Francisco, en las Islas Filipinas: comprende el número de religiosos, conventos, pueblos ..." escrit per Félix de Huerta i publicat per Imprenta de M. Sanchez y Ca., en 1865, amb el nº 138 trobem la biografia de FRAI SANTIAGO GINESTAR i diu d’ell:

"Predicador, natural de Gata, diócesis de Valencia, profesó en la santa provincia de S. Juan Bautista el 19 de Agosto de 1771, pasó á Filipinas el añodo 1779 y fué destinado á las misiones do Cochinchina en 178a. Allí trabajó con celo apostólico por espacio de 14 años, fué comisario provincial, y escribió: «Historia de las guerras de Cochinchina y Cambodja, año de 1784. El año de 1796 regreso á Filipinas, y fué destinado á S. Francisco del monte, administrando despues en el pueblo de Binangonan de Lampon. En el capítulo de 26 de Mayo de 1798 fué electo definidor y cura de los Baños, pasando de aquí á la administracion de Mabitac. Despues fué secretario de provincia, vicario de Santa Clara, presidente de la procuracion, guardian de Manila, y cura del pueblo de Santa Cruz, donde falleció el dia 22 de Noviembre de 1809, a los 58 años de su edad y 39 de religioso."

VICENT FONT PEDRO

Naixqué a juliol de 1973. Ingressà en el seminari de Moncada als 22 anys, en 1995. Després passà al col·legi seminari de Santo Tomás de Villanueva. Fou ordenat sacerdot a València, el 30 de juny de 2001, als 28 anys de edat. Celebra la seua primera missa a Gata el dia 1 de juliol de 2001, a l’explanada del grup escolar. Com a neosacerdot, fou destinat el 19 de setembre de 2001 a les parròquies dels Sants Desposoris de Barxeta, a la de Sant Diego de Alcalá, de Lloc Nou d´En Fenollet i a la de Nostra Senyora del Rosario, de Torres de Lloris, pedania de la ciudad de Xàtiva. Marxa de missioner a Perú, en data 27 de febrer de 2006, on seguix a la parròquia de Santa Rosa, a l’extraradi de Lima.

A la fotografia, l’actual missioner Vicent Font Pedro en una eucaristia recent.

0 comentarios