Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU…? que es parla del neixement d’una criatura a l’ermita, quan el famós succés de l’arbre blanc

Ho sabieu? que la gent més major del poble diu que ha sentit parlar del neixement d’un xiquet dins l’ermita quan el veïnat es recollia per por a ser atacat pels francesos allà pel 1812. Hi haurà que investigar molt i bé per poder arribar a eixa afirmació. Mentrestant, sí que es pot recrear aquella arribada dels francesos a l'altura d'un arbre blanc que alí a l'ermita hi havia. Eixe fet, potser història, llegenda, realitat, serà el que es recrearà dissabte pròxim dia 7 de juliol, per la vesprada, al poble de Gata.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

No hi ha cap prova escrita, però moltes vegades la tradició oral cobra força i passa a ser també fiable. Que van estar per la comarca sí que és cert i hi ha proves escrites. El que jo escrivia al respecte al llibret de presentació del 250 aniversari de l'ermita i Crist era que ja ho va contar el rector que hi havia als excursionistes de Lo Rat Penat en una visita que van fer en 1898, sols 86 anys després -dos generacions-.

gater -

Però, a banda de el que es diu, hi ha alguna prova escrita de que això passara, o almenys, de que els francesos estigueren a Gata?