Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que al novembre de 1909 ja s’ultimava el traçat del ferrocarril de la Vila Joiosa a Dénia

A la primera pàgina del diari alacantí "La Correspondencia..." del dia 6 de novembre de 1909 es publicava un reportatge titulat: "Ferrocarril de Villajoyosa a Alicante". Donava informació aquest sobre la revista "Exportació de pasa valenciana" en la qual es publicava un article detallant que l’expedient del ferrocarril de la Vila Joiosa a Dénia marxava "con gran rapidez". L’aprovació del traçat que seguia la línia el feia el Ministeri de Guerra. El MInisteri de Foment trobava conforme tota la documentació i planols i es parlava de que la pròxima primavera -la de 1910- estiguera ja inaugurades les obres. Es publicava que "antes de finalizar el año actual se sacará a subasta el ferrocarril..."

Es feia una "sucinta descripción del trazado" per a coneixement de tots els lectors. Parlava que hi havia una estació comuna per a Benissa i Teulada. Nomenava els túnels de l’eixida de l’Abiar i baix del Tossal Gros a la serra del Castellar. Deia: "descendiendo por Benitzaina, viene a atravesar el río Gorgos con otro buen viaducto. En el kilómetro 54 se sitúa la estación de Jávea-Gata para el servicio de ambos pueblos. A la salida de Gata i enfilando los collados de los Tres Molinos, dejando a la izquierda dos de ellos...". Fins ací el traçat que ens pertocaria a Gata. 

FONT: ’’La Correspondencia de Alicante: diario noticiero. Eco imparcial de la opinión y de la prensa"- Any XXVI, Nº 8.686 del 6 de novembre de 1909.

0 comentarios