Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ADÉU A D. FRANCISCO COSTA, el que fou director d’escola durant molts anys

ADÉU A D. FRANCISCO COSTA, el que fou director d’escola durant molts anys

El poble de Gata ha donat aquesta vesprada l’últim adéu a un home molt carismàtic i popular. En Francisco Costa Boronat, "Don Francisco, el director" com se li coneixia popularment, va morir ahir a l’edat de 81 anys. L’educació, la família i l’església foren tres pilars fonamentals en la seua vida, mantenint sempre una vida molt ocupada. Des de ben jove va seguir el camí professional del magisteri. L’hen pogut recordar a les fotografies antigues ajudant als mestres de l’època. A Terol va conèixer a la seua dona Teresa i es va casar amb ella. Van tindre tres fills. Va estar també de mestre a Senija, abans de recalar definitivament al seu poble, Gata. Va ser durant molts anys el director del col·legi públic "Santíssim Crist" de Gata. Inclús també va ser uns anys inspector d’educació. Al llarg d’onze anys, ja jubilat, va portar la secretaria de la parròquia. Quan va acabar la seua tasca, va rebre una placa d’homenatge, estant de rector En Pablo Sopena Barona.

El sepeli de "Don Francisco" s’ha celebrat a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel a les 17.30 hores. Moltíssims mestres, educadors i alumnes, junt amb els amics i familiars li han donat l’últim adéu al mestre, al director, a l’amic. Des del blog, el "Cronista de Gata de Gorgos" també es suma a les condolències per a la seua víuda Teresa, els seus fills i familiars.

5 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Gràcies Vicente. Sempre estarà en el record Don Francisco.

Vicente Pedro -

Desde aquí quiero dar las gracias de parte de la familia, a todos los que habéis mostrado el afecto que sentíais por él, a través de vuestras condolencias. Estoy de acuerdo con lo que dice Miguel Ángel, yo también fui alumno suyo, y fuera de la escuela también nos dio lecciones de generosidad hacia los demás. Vicent el teu missatge ja el sap Josefa i li ho direm a Teresa. Gracies a tots.

MIGUEL ANGEL -

Gata despide hoy a una gran persona,y como no un gran maestro en la enseñanza de la educación,para muchos de gata que hemos tenido la suerte de tenerlo como profesor fue todo una suerte tener a una persona de esas caracteristicas,y la forma de explicar las lecciones y hacer ver y entender muchas cosas que luego al paso de los años han servido de experiencia.La gente de gata nunca lo olvidara y sera siempre un referente para las proximas generaciones.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies Vicent, a veure si li puc fer arribar el teu desig a Doña Teresa. Efectivament, jo que l'he conegut en totes les seues facetes sempre l'he considerat un gran mestre, de tot, dels coneixements i de la vida.

vicent font -

Des de perú també envie el meu condol a la familia. Oferiré la missa per ell. Un home ben entranyable, i al menys per a mí, una molt bona persona. Tant de bo li ho pugues comunicar a doña Teresa.