Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que el 13 de setembre de 1902 es va fer una important partida de pilota a llargues a Gata

Dos diaris alacantins publicaven la notícia el mateix dia, 12 de setembre de 1902. Per una part "La Correspondencia Alicantina...". Per altra "La Correspondencia de Alicante..." que no era el mateix, malgrat a pareixer-se molt els títols.

Prometia ser un aconteixement per a Gata i comarca, una important partida de pilota a llargues. L’aposta estava en 5.000 pessetes. Per a un diari els jugadors eren "personas distinguidas", per a altre "afamados jugadores". Un equip el formaven: Don Pedro Ruano d’Orba (que aleshores era el metge de Gata); Don Salvador Signes Andrada, estudiant (pels cognoms sembla que seria de Gata) i Don Antonio Pedro, de Gata. Per l’altre equip jugaven: el doctor Don Francisco Moratal, de Villalonga; don Ramón Leyda (al que apodaven a pilota "Barberet") de Gata, i Antonio Pedro Salvá, del comerç de Pedreguer (que pels cognoms també podia procedir de Gata). No nomenava on es feia la partida i els dos diaris feien notar que al saque estarien "los doctores" referint-se a Ruano i a Moratal.

FONTS: diari ’’La Correspondencia Alicantina: diario de noticias. Eco imparcial de la opinión y de la prensa." - Any X, Nº 5.284, i diari ’’La Correspondencia de Alicante: diario noticiero. Eco imparcial de la opinión y de la prensa" - Any XIX, Nº 5.857. Ambdós del 12 de setembre de 1902.

0 comentarios