Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS SANT ANTONI...PERÒ A GATA ES CELEBRA EL CAP DE SETMANA

HUI ÉS SANT ANTONI...PERÒ A GATA ES CELEBRA EL CAP DE SETMANA

El calendari no erra. Hui dia 17 és el dia de la festivitat de Sant Antoni Abat, el del porquet, del que se li atribuixen nombroses dites, refranys i acudits. Abans era festa escolar, algun any i no tots. Enguany, al caure entre setmana, res de res. La Penya Sant Antoni va decidir festejar al sant el pròxim cap de setmana, els dies 21 i 22. Les festetes del Raval es faran a la Placeta, al barri i a l’església. La història del santet de la Placeta arranca des dels anys 40 amb el Ti Pepe Lluís. Ara ha canviat molt aquell origen de la festa, però el sentiment és el mateix, fer festes per Sant Antoni.

Un dels actes més destacats serà dissabte amb la V edició del Posa Vi, Cata Vi, que estarà seguida d’un dinar preparat per la Comissió de Festes 2012. No faltarà l’ofrena i la processó pel barri. Diumenge serà la missa solemne a l’església a les 12.30 hores i després la tradicional i típica benedicció dels animals a la Plaça de l’Església.

Ja us parle demà més en concret dels actes.

A la fotografia, una imatge del santet entrant a l’església fa uns deu anys.

2 comentarios

Mamen -

Per al Gato: no considere que mai s'hagen deixat a banda les festes tradicionals. Jo visc fóra de Gata, pero sóc de prop de la placeta de Sant Antoni i sempre han fet festa. Hi ha una penya encarregada d'organtizar les festes. Està clar que l'Ajuntament ha de col.laborar però si no han pagat el que deuen a la gent no estaria bé despilfarrar en festes. Més bé crec que han de recolzar i ajudar en la mesura del que és possible, i de fet, crec que ho fan tots els anys, no? I el sacrifici que dius... realment és tanta faena? Es mullen fent moltes coses per arreplegar diners al llarg de l'any? Dos rifes i dos loteries no són prou, en un parell de dinaetes s'ho mengen.

el gato -

El ayuntamiento se deberí de compremeter un poco más en las fiestas del barrio,y más ahora con los tiempos que corren para que las fiestas tradicionales no se lleguen a perder porfalta de rrecursos, ya que son muchas las persona que se sacrifican para que nos se pierda una fiesta tan arreigada en gata como es la bendición de animales.