Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LES PLUGES SÓN NOTÍCIA. 70 LITRES CAIGUTS A GATA ( I ): Paisatges remullats

LES PLUGES SÓN NOTÍCIA. 70 LITRES CAIGUTS A GATA ( I ): Paisatges remullats

EL RIU OMPLI D’AIGUA EL SEU LLIT

ES RECULLEN 70 LITRES A GATA. SOLS D’AHIR MATÍ A HUI, EN 24 HORES, 47 LITRES

(PODEU FER LA COMPOSICIÓ EN GRAN, PUNXANT ACÍ)

Hui la notícia la tenim en el temps. La "gota freda" que diuen també ha afectat a Gata. "El riu ha vingut" diu la gent. És la manera col·loquial de dir que baixa aigua pel llit del riu Gorgos. D’ahir de matí a les 8 a aquest matí a la mateixa hora s’havien recollit 47 litres, segons em comunica l’amic Vicent Signes "Canya". D’anit a la mitjanit a ara s’han recollit al poble 35 litres. En total, l’episodi de pluges del 28 i 29 d’octubre, que encara no ha acabat, porta ja 70 litres. A l’hora de redactar-vos aquesta entrada torna a ploure de valent.

Les pluges deixen paisatges ben remullats, distints als secs de setmanes passades. A la composició fotogràfica us pose diversos llocs del poble i el terme. L’aigua és la protagonista.

A les fotos de la composició podeu veure: dalt, esquerra, la senieta dels Gorgos a migdia de hui, abans de correr fort l’aigua pel riu. Al mig, plovent al nou pont. Baix, esquerre: el Montgó vist des de les Hortes. Al mig, el Barranquet al pontet del Camí Vell de Gata. Dalt, dreta, el riu amb l’aigua d’escorrentia del poble. Baix, cara al Montgó tot nuvolat.

0 comentarios