Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI S'HA ACOMIADAT DE GATA EL RETOR D. SANTIAGO BOHIGUES FERNÁNDEZ

HUI S'HA ACOMIADAT DE GATA EL RETOR D. SANTIAGO BOHIGUES FERNÁNDEZ

Després de quatre anys de ministeri en Gata, aquesta vesprada en la missa solemne de les set de la vesprada ha dit adéu el retor En Santiago Bohigues Fernández, que com ja us vaig anunciar s’en va a la Conferència Episcopal Espanyola, a Madrid.

Es trobaven presents concelebrant la missa amb ell el vicari episcopal i els rectors fills de Gata: Don Alberto, En Vicente Espasa i En Vicent Font. A més, també els acompanyava el diàcon que fa la pastoral a Gata, el xabienc Juan Sivera.

Tota la seua família, els membres del Consell de Pastoral de la parròquia, els joves del Moviment Júniors, grups de la parròquia en general i tots els gaters fidels que han volgut dir-li adéu al retor Don Santiago, s’han unit a la celebració, que ha estat cantada pel cor Serrillàs.

A la homilia, Don Santiago ha repassat el seu ministeri sacerdotal a Gata al llarg dels quatre anys. Al final de la missa, el diàcon Juan Sivera en nom de la parròquia gatera, li ha dedicat unes paraules molt sentides.

Ara, des de demà, Don Santiago comença un nou repte al càrrec encomanat per l’Església: director del Secretariat de la Comissión Episcopal del Clero de la Conferencia Episcopal Espanyola.

A la composició fotogràfica, us pose algunes imatges de la celebració eucarística d’acomiadament de Don Santiago.

10 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A "anónimo": el nou rector de Gata farà la seua entrada oficial diumenge 18/9 a les 18.30 hores per la Plaça d'Espanya i carrer La Bassa. A les 19 hores farà la seua primera missa.

Anónimo -

Hola, senyor cronista. Sap vostè quin dia ve el nou rector?. Per cert, pobret qui vinga...!!!

Anónimo -

Però, anem a veure, este home ha estat a Gata alguna volta de rector?. Jo no l'he vist mai. Bo, dic mal, si que l'he vist...a Ca Corder. Al que he vist currar com un loco es a don Alberto, perquè aquell home era com el Guadiana: ara estic, ara no estic i ara torne a no estar, i don Alberto vinga que dir misses i misses. Senyor, senyor, per aconseguir poderío quantes coses es tenen que fer...!!!

Gater -

si que tenen deute si, va ser el moment de: pregue que feu donacions perque tenim un deute de tant. (va dir la quantitat i tot) pero va ser un moment en que el murmull es va apoderar del temple.

CRONISTA DE GATA -

A l'usuari "De Gata al estrellato" dir-li que el que s'en va anar a Roma, si et referixes a Don José Ignacio anava a completar estudis -la tesis- igual que ara està el rector fill de Gata, Juan José Monfort. No van a "pujar". Aquest (Don Santiago) és una altre càrrec. Dius de Don Pablo, això no ho pots assegurar tan a la lleugera. Finalment, del que vindrà, des de diumenge que ve (dia 18) ho sabrem...

A "un del poble" que parla del deute. A les parròquies es fan obres i els temps que corren fan que hi haja deutes. És normal...però hi ha que controlar més les despeses, això si.

un del poble -

Com que l'esglesa té deute? sabeu algo d'això?

De Gata al estrellato -

Això és el que deuen pensar tots els que es fan rectors perquè sols hi ha que mirar enrere, un a Roma, l'altre a MAdrid a l'espiscopal.... es rifaran Gata per vindre els rectors i així poder pujar escalons dins la seva carrera! per la contra qui ho paga és el poble de Gata i el pobre D. Alberto. Gata sempre està sense rector, quan se'l necesita no està mai perquè estava per ahí fent xarrades i coses importants... i D. Alberto treballa més ara de jubilat que abans, no és just! es mereix el seu descans!
Un rector bo que hem tingut (D. Pablo), que sabia apropar-se als joves i tractava amb tot el mon, la CLEC de l'esglèsia, (vease beaterios varios que no fan més que emprenyar als rectors i es creuen els amos de l'esglèsia i la parroquia), el van asustar tant que el xic se'n va haver d'anar de Gata escopetat i li van minar tant la moral que ha deixat inclus de ser rector.
A vorem com es porta el nou rector, i esperem que pose un poc d'ordre dins de la seva parroquia, que qui ha de dur la parroquia en davant és el rector i no els feligresos per molt que a ells els agrade. Vorem molt dura!

CRONISTA DE GATA -

A "gater cotilla" li diré que si tan "cotilla" és tenia que haver estat allí. És massa llarg per a posar-ho tot ací al blog.
A "gater" li diré que del deute econòmic de la parròquia no va dir res.

gater -

No se que haura dit, pero tots els presents a la missa del dia de sancristo saben el deute que te la parroquia de gata. Es un tema del qual va parlar en la despedida que va fer a la missa de sancristo.

gater cotilla -

conta que es el que ha dit de Gata l'home i que ha dit de ell al Juan Civera exe per favor