Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: Hui dia 23 , dijous, abans era el Corpus; és la Nit de Sant Joan. És també Santa Agripina de Roma

Hui dia 23 tenim els gaters moltes coses a celebrar. Per ser el dijous després de la Santíssima Trinitat abans, no fa molt de temps, es celebrava la festa del Corpus Christi. Però sabeu quan es va canviar oficialment de dijous a diumenge. Va ser en 1990 ara fa 21 anys.

Sols al convent del poble veí de Benissa es celebra encara per l’atri del edifici que enguany celebra el IV centenari, la processó del Corpus. Aquestos dies són les festes, enguany amb més rebombori, del Corpus del Convent.

També aquesta nit, per coincidència amb el calendari és la Nit de San Joan, eixa que la gent va a la mar a banyar-se els peus i pensar en un desig per a complir-se. L’Arenal de Xàbia és sempre la platja preferida dels gaters.

I del santoral no ens oblidem. Hui és SANTA AGRIPINA de Roma, verge i màrtir, que vixqué al segle I d.C., en temps de l’emperador Valerià.

Pel que fa al refranyer, no tenim més remei que recordar aquell refrany castellà que ja he posat alguna vegada al blog i que ara sols val ja per a dijous sant:

TRES JUEVES HAY EN EL AÑO QUE RELUCEN MÁS QUE EL SOL: JUEVES SANTO, CORPUS CHRISTI Y EL DÍA DE LA ASCENSIÓN.

I com demà és Sant Joan, també recordem aquell tan popular del sant estiuenc: PER SANT JOAN BACORES, VERDES O MADURES SEGURES.

FONT: www.santopedia.com.  

0 comentarios