Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: Hui dia 19, diumenge, és la Festa de la Santíssima Trinitat. També Santa Aurora i Sant Romuald

Es celebra hui al llarg de tota la jornada que ja conclou la festa de la SANTÍSSIMA TRINITAT, és a dir la Pasqua granada. Estem a quaranta dies de l’altra Pasqua de Resurrecció. Segon diumenge de Comunions i demà s’encetarà la setmana del Corpus Christi.

La Trinitat, Pare, Fill i Espírit Sant és el misteri de tres persones en una divinitat. Déu Pare, Déu Fill i Déu Espírit Sant. Al pare sempre se li representa un vell venerable entre núvols i amb una barba poblada. El fill és Jesucrist que va morir a la Creu. L’Espírit Sant se li representa en forma de paloma.

Però també hui és SANTA AURORA, verge i màrtir. I, finalment, també es SANT ROMUALD, sant italià anacoreta i monjo que vixqué entre els segles X i XI. Viatjà per Itàlia durant molt anys, fundant xicotets monestirs i promovent la vida evangèlica entre els monjos, fins que acabà els seus treballs al monestir de Valdicastro, al Piceno.

Pel que fa al refranyer, com diumenge que ve és Corpus us en pose dos que fan referència a la festa gran de la Custòdia:

DE PASQUA GRANADA AL CORPUS CRIST, UN DIJOUS PER MIG.
CORPUS AL JUNY, LA FALÇ AL PUNY

FONTS: www.santopedia.com; www.elrefranyer.com i http://refranyer-tematic.blogspot.com.

0 comentarios