Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIA 11, DISSABTE, A LES 12 INVESTIDURA. NOVA CORPORACIÓ, 2011-2015

DIA 11, DISSABTE, A LES 12 INVESTIDURA. NOVA CORPORACIÓ, 2011-2015

(A la composició fotogràfica -ja publicada al blog- teniu els 13 regidors)

Com es proclamarà el nou ajuntament ?

El nou ajuntament de Gata de la legislatura 2011-2015 es constituïrà dissabte 11 de juny, al ple extraordinari que a l’efecte es celebrarà al saló de sessions de la Casa Consistorial. Ja es coneix la hora. Serà a les 12 del migdia.
Segons estableix la legislació vigent passat just el vigèsim dia després de les eleccions que van ser el 22-5, toca constituir-se la Corporació Municipal de Gata. Acàs que no hi haguera resolució el segon termini seria el dia 1 de juliol.

Qui farà la convocatòria?.

A l’alcaldessa en funcions Ana María Soler Oliver li correspon segons mana la llei fer-la. Es constituirà la Mesa d’edat, que la formen els candidats elegits de major i de menor edat. De secretària actuarà la de la Corporació.

Quins regidors formaran la Mesa d’edat a Gata?

El candidat elegit de major edat és VICENT FONT LEYDA (PSOE) i el candidat elegit de menor edat que és JOAN VICENT VALLÉS ROSELLÓ (Bloc).
A ells els correspon fer tot el procediment que mana la legislació. Si estan tots (majoria absoluta) es constitueix la Mesa. Si no hi haurà que esperar dos dies més.

Com s’eligirà l’alcalde o alcaldessa, en el cas de Gata?

Els regidors cap de llista del PP, PSOE i Bloc poden ser tots alcaldables. En el cas de Gata: Ana María Soler Oliver, pel Partit Popular; Vicent Font Leyda, pel Partit Socialiste i Maties Monfort Monfort, pel Bloc. Es procedirà a la votació entre els regidors de la taula. Si algú d’ells obté la majoria absoluta dels vots serà proclamat alcalde electe. Si cap d’ells obté aquesta majoria serà nomenat/ada Alcalde/Alcaldessa el/la regidor/a que siga cap de llista amb major nombre de vots trets el dia de les eleccions (22 maig).
A Gata tot apunta a que cada formació es votarà a ella mateixa i per majoria simple (6) front a 4-PSOE i 3-Bloc, serà Ana María Soler qui renovarà el càrrec d’alcaldessa.

Qui resulte proclamat/ada Alcalde/Alcaldessa prendrà possessió davant el Ple de la Corporació bé fent el jurament o bé la promesa amb la fòrmula legalment establida.
Després de jurar o prometre el càrrec, vindrà el discurs institucional d’investidura.

Una vegada elegit o elegida l’alcalde o alcaldessa hi haurà 30 dies
següents al ple de constitució per a fer un altre ple extraordinari i dir cada quan seran les sessions del ple (ordinaries). Crear i dir qui les compondrà les comissions informatives permanents. Nomenar els representants de la Corporació en els òrgans col·legiats. Nomenar Tinents d’Alcalde, membres de la Junta de Govern i presidents de les comissions informatives respectives.

Una vegada més, recordem els regidors de Gata, per al període 2011-2015:

Partit Popular (PP), 6: Ana María Soler Oliver, María Teresa Signes Caselles,  José Guillermo Cholbi Sart, María Rosa Simó Pedrós, Juan Bernardo Pedrós Taléns i Salvador Caselles Pedro.

Partit Socialiste del País Valencià (PSPV), 4: Vicent Font Leyda, Vicente Gabriel Pineda Costa, Francisca María Andrada Mulet i Angela Jade Dickinson.

Bloc, 3: Maties Monfort Monfort, Magdalena Eugenia Mengual Morata i Joan Vicent Vallés Roselló.

 

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Gràcies per la informació, Joanvi. De seguida ho pose bé.

joanvi -

El ple de constitucio es a les 12h i la mesa d'edat esta formada per Vicent Font i Joanvi Valles. Aixo es el que m'han passat a la convocatoria.
Salutacions