Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JUNY...MES DE CELEBRACIONS: Comunions, Sant Joan a la Font del Riu, Corpus...i a Jesús Pobre, la Fireta el 13

JUNY...MES DE CELEBRACIONS: Comunions, Sant Joan a la Font del Riu, Corpus...i a Jesús Pobre, la Fireta el 13

Estem al primer dia de juny i el poble de Gata es prepara per a les Primeres Comunions. Dos jornades, la del diumenge 12 i la del diumenge 19, són les escollides aquest any. Les Comunions venen tard, perquè tard va ser la Pasqua.

Entre mig de les Comunions i el Corpus, les festes de Sant Joan al barri La Font del Riu. Sant Joan és divendres 24 i sols resta dissabte 25 per fer la missa de campanya i la processó. Veure’m com està la cosa.

Al diumenge següent de les Comunions serà la festivitat del Corpus Christi. Xiquetes i xiquets, mares i pares i fidels en general participaran en la processó, que com es costum, des de temps immemorial Jesús Nostre Senyor recorre els carrers de Gata baix palis, utilitzant-se una custòdia de més de 130 anys d’existència. Però, d’aixo ja en parlare’m en el seu dia.

I la festa del Cor de Jesús caurà fora de juny, el primer diumenge de juliol, dia 3. També és la processó i pràcticament tornen a eixir els mateixos que al Corpus, a més de les mares de xiquetes i xiquets de Primera Comunió de majoralesses.

A la veïna EATIM de Jesús Pobre, a tan sols dos kilòmetres, seran les festes de divendres 11 a dissabte 18. La festa major el dia gran de la Fireta serà dilluns 13.

(Publica al seu blog el Cronista de Gata, Miguel Vives Signes)

0 comentarios