Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: DIVENDRES SANT. Hui dia 22 és Sant Agapito i Sant Sotero.

SANTS I REFRANYS: DIVENDRES SANT. Hui dia 22 és Sant Agapito i Sant Sotero.

DIVENDRES SANT:

Segon dels dies grans de la Setmana Santa 2011. Divendres Sant. Ja s’ha fet el Via Crucis matinal pel Calvari cap a l’Ermita (a la següent entrada tindreu informació al respecte). També s’han fet els laudes de hui. A les 17 hores será la celebració de Passió i Mort de Jesús a l’església. A les 20 hores será la processó del Sant Soterrar de Crist. Enguany va pel carrer La Lluna. Eixiran els tradicionals passos amb les seues respectives confraries: La Dolorosa, el Natzaré, El Crist del Perdó i el Sant Sepulcre. La novetat: la restauració del sepulcre.

SANTORAL:

Dos sants papes es recorden hui, SANT AGAPITO i SANT SOTERO.

SANT AGAPITO I fou papa al segle VI. Treballà enèrgicament per a que els bisbes foren elegits lliurement pel clero de la ciutat i es respetara la dignitat de l’Església. Enviat a Constantinopla per Teodorico, rei dels ostrogods, davant l’emperador Justiniano confessà la fe ortodoxa, ordenà a Menas com a bisbe d’aquella ciutat i va morir en pau.

SANT SOTERO també fou un papa italià. Del segle II va morir l’any 175 a la Ciutat Santa. Sant Donís de Corint alabà la seua gran caritat cap als germans i als estrangers necessitats i oprimits per la necessitat o condemnats a les mines.

REFRANYER:

Aquesta matinada, de 4 a 4.30 ha caigut una forta tormenta, per això us pose aquest refrany: SETMANA SANTA MULLADA, COLLITA DE BLAT REGALADA. I com hui és Divendres Sant tenim aquest altre: FAS CARA DE DIVENDRES SANT (referint-se a mala cala, disgustat).

La fotografia recull un moment del Via Crucis matinal de hui DIVENDRES SANT.

FONTS: www.santoral.com; fulla parroquial Gata, i altres pàgines d’Internet.

0 comentarios