Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA DELS REIS A GATA: De la parròquia al balcó de Don Julián. ( II )

HISTÒRIA DELS REIS A GATA: De la parròquia al balcó de Don Julián. ( II )

Continuant amb la història resumida dels Reis a Gata, cal dir que la parròquia, després d’aquell "donatiu" de la Penya recreativa va seguir organitzant els Reis a Gata. Els joves d’Acció Catòlica s’encarregaven de repartir els paquets, fins els anys 50 que l’organització va passar als joves que pertanyien a la OJE (Organització de Juventuts Espanyoles). Els reis mags arribaven sempre pels Plans i feien la primera parada abans d’entrar a Gata a la caseta del Ti Vicent l’Organiste. Del balcó de l’Ajuntament i dins de l’Església, els Reis van anar a parar a la Plaça d’Espanya. El balcó de Don Julián, aleshores metge i alcalde va ser testimoni de moltes alocucions reials dels joves reis.

Els mateixos joves proposen al que aleshores era el meu antecessor, el cronista oficial de Gata Antonio Salvá Roselló, que tinguera a bé escriure un text per als Reis. Escriu l’Auto de los Reyes Magos en castellà a les festes de 1967 per a representar-se per primera vegada el dia 5 de gener de 1968.

Arribat l’any 1972 es sustitueix el balcó per un "palco", encara davant la façana de Ca Don Julián. Eixe mateix diuen que les càmeres de TVE van ser testimoni de la cavalcada de Gata. En 1973 passava la festa a l’Avinguda de la Pau...però això ho deixe per a demà a la tercera part.

 

 

0 comentarios