Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RESTEN 14 DIES...

Ja estem a dues setmanes de l´evento cultural i social. El proper dia 17 de juny de 2010...a les 20 hores tindré l´honor de presentar una extensa biografia d´un personatge nascut a GataJUAN BAUTISTA SERVERA I SIGNES, el BISBE CERVERA.

El sacerdot canari Julio Sánchez Rodríguez ha biografiat al Prelat en tota classe de detalls en un llibre molt complet, que porta per títol: "Juan Bautista Cervera, de franciscano descalzo a obispo ilustrado". Ell estarà ací entre nosaltres per tal de presentar el llibre i al sandemà divendres 18 el presentarà a Orba, poble on passà la seua infància el Bisbe i d´on era son pare, ja que sa mare era nascuda a Gata.

SERVERA I SIGNES, era de naixement gater, d´infància orbenc, i podria dir-se que ciutadà del món, en l´àmbit eclesiàstic, il·lustrat i culte. Va nàixer a GATA el 12 de juliol de 1707, per tant resta un mes i huit dies per complir-se 103 anys del seu naixement. Tots recordem aquell 12 de juliol de 2007, la placa commemorativa al seu carrer i els actes que es van fer...Ara tornem a repassar i revaloritzar la figura del Bisbe Il·lustrat, que fou primer franciscà, després Bisbe de Canàries i després Bisbe de Cádiz on va morir i està soterrat.

 

0 comentarios