Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema TEMPS DE BETLEMS, ARBRES,....

BETLEMS DE GATA: records de l'ahir...

20101208173002-betlem2.jpg

Abans hi havia el costum de muntar els betlems per la Puríssima. Désset dies i estarem a Nadal. Les figuretes les tornaven a traure de la caixa gran. Les cases, el castell d’Herodes, els Reis Mags, el Naixement...i els caganers.

El muntatge portava tot un dia o dos o tres...depenent el tamany d’aquella exposició en miniatura de Betlem i els seus voltants.

Fa uns anys, l’arbre de Nadal, el pi o l’abet, va desplaçar en moltes cases al betlem. En altres, es van combinar els dos: betlem i arbre adornat.

I a l’església es feia un betlem vivent...amb pastoretes i pastorets, amb l’Adoració, amb el Jesuset. I al Júnior, anys més tard, el tradicional Festival de Nadal, on sempre hi havia el betlem.

A la fotografia, un detall d’un betlem de casa, un de tants.

 

BETLEMS DE GATA: i seguisc posant betlems.

20101206203211-betlem1.jpg

Sisé dia del mes dels betlems, desembre. Seguisc posant imatges de betlems fets a Gata. Detalls que representen la vinguda als Nadals del Jesús. Un altre betlem familiar és que porta al blog hui.

cronistadegata

BETLEMS DE GATA: Un altre més...

20101205183959-image0-171.jpg

Seguisc posant algun que altre betlem al blog del CRONISTA DE GATA. Ara en blanc i negre, un detall d’una fotografia de PONS del Betlem de "Pepe el Sastre" quan als nadals de 1987-1988 es va fer l’exposició que ja he comentat dies abans.

BETLEMS DE GATA...cada dia un betlem.

20101204191851-image0-167.jpg

I seguisc posant imatges de betlems. La de hui es completament familiar. Dins d’una casa es munta el betlem. Vegeu com s’arremolinen totes les imatges i cases a prop del televisor. És un betlem i fa companyia pels Nadals, representant la vinguda del Jesuset a la terra.

BETLEMS DE GATA. Cada dia un...

20101203220530-image0-166.jpg

Mentre no isc a veure algun que altre aparador ("escaparate") on s’haja posat un betlem per adornar-ho millor, seguisc posant els betlems del record. De "Amics del Betlem" i d’altres familiars.

Hui porte al blog un altre betlem, per què així vaig dir que fins la candelària posaríem un darrer l’altre, cada dia. A aquella exposició a l’Ajuntament vam aprofitar per a fer per parts tot el betlem de José Soler "Pepe el Sastre". Podeu veure com es destaca l’església que va fer ell i l’escena de la Presentació al Temple que allí davant es representa.

Aprofite per dir-vos que un dels més grand betlems del món està ara exposant-se fins el dia 9 de gener a la ciutat d’Alcoi. És el betlem Bancaixa, amb tres parts i més de 1.400 figures. Valdrà i molt la pena visitar-lo. Podeu aprofitar aquest pont, en el qual estem per a veure’l. Està exposat a la Plaça de Dins. Ja us donaré més dades.

 

BETLEMS DE GATA: un cada dia...

20101202220321-image0-165.jpg

Seguisc fent un recorregut pels betlems que ja són història, però que en el seu dia van ser visitats pels gaters. Es tracta dels que formaren part d’aquella exposició que comentava ahir d’Amics del Betlem l’any 1987. Mentre, torne a recordar que tot aquella persona gatera que vulga que el seu betlem es publique al blog i que els gaters el coneguen sols té que dir-me-ho personalment o publicar-ho en un comentari ací al blog. També jo aniré pels comerços o cases que conega buscant aquell betlem boniquet que vosté o tu heu fet...

Per què com les fotos antigues...un cada dia des d’ahir 1 de desembre fins la Candelaria, 2 de febrer.

La fotografia també és de PONS i era el betlem familiar de ma casa portat i muntat a l’exposició.

BETLEMS DE GATA: Nova secció per als Nadals

20101201215426-image0-163.jpg

CAL NO PERDRE EL COSTUM DE FER BETLEMS. ARRIBEN ELS NADALS 2010-2011.

Fa vosté algun betlem a casa que vulga que ixca al blog ?.

Sols té que demanar-ho...i es podran publicar les imatges a aquesta nova secció.

Des de hui i fins la Candelària, el blog del CRONISTA DE GATA contarà amb una nova secció, que sens dubte resultarà atractiva i curiosa.

S’està perdent el costum i per això des del blog volem recuperar aquesta bonica tradició nadalenca, des de hui el primer dia del mes de desembre, el mes del Nadal. El betlem de cadascú és el millor pot pensar un, però al veure els altres dirà, ¡¡què guapet que és!!. Jo sempre he estat aficcionat a fer betlems. M’agraden perquè fas arquitectura en menut, desplegues la imaginació, desenvolupes habilitats i també, com en el primer betlem de Sant Francesc, recordes el naixement de Jesús al portal d’aquell poble tan menut, però ara tan famós, Betlem.

I que es publicarà a la secció?.

Per de prompte i fins a tindre algunes fotografies de betlems que anirem buscant, mirant, descobrint per Gata, us posaré les de l’exposició de 1987, de "Amics del Betlem", associació de la qual formava jo part. Allí, al primer pis de la Casa Consistorial, es va exposar el monumental betlem de JOSÉ SOLER, més conegut per tots com "Pepe el Sastre". Des del blog un record amb nostàlgia d’aquell artista, que un dia no molt llunyà formarà part també de la sèrie "Gaters destacats".

Després de les fotografies del betlem de "Pepe el Sastre" aniran publicant-se més fotografies...dels vostres betlems. I contarem coses de betlems...

A que us agrada la idea?. Pues qui vulga, sols té que comunicar-ho i gràcies...

A la fotografia de SALVADOR PONS de l’any 1987 es pot veure un detall en vertical del monumental betlem, que anomenava més amunt amb les figures i cases del betlem de l’artista gater "Pepe el Sastre", fet tot per les seues mans mestres.

 

 

 

Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris