Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA BIBLIOTECA DE GATA COMPLIX HUI 40 ANYS. Diumenge Rams de 1983 va començar a donar servei als usuaris a l'antiga Casa de Cultura del carrer Penyó

LA BIBLIOTECA DE GATA COMPLIX HUI 40 ANYS. Diumenge Rams de 1983 va començar a donar servei als usuaris a l'antiga Casa de Cultura del carrer Penyó

Era Diumenge Rams aquell 27 de març de 1983. A la planta baixa de l’antiga Casa de Cultura-Col·lecció Arqueològica i Aula Tercera Edat, que havia sigut abans un escorxador, del carrer Penyó es va ubicar fa 40 anys la primera biblioteca, que va anar creixent i sent més i més valorada i estimada pels usuaris. Una vegada es va fer l’edifici del Centre Social Integrat, resultava menuda l’existent i tota la primera planta del nou edifici va ser destinada a biblioteca, traslladant-se a aquest lloc, que hui porta el nom de l’escriptora d’arrels gateres Carme Miquel. La posada en marxa del segon lloc de la biblioteca va ser el 23 d’abril de 2001, fa ja quasi 22 anys. Des d’aleshores es catapulten els serveis que ofereix aquest centre i fa contacontes, l’hora del conte, presentacions de llibres, campanyes de Benvinguts a la lectura, visites escolars, efemèrides. Té un notrit grup de Club de Lectura, assisteix el grup de TAPIS a llegir, té hora del conte infantil i altres serveis.

Per tal de celebrar la commemoració, hui 40 anys després la biblioteca obri les seues portes a tota la ciutadania de Gata de Gorgos. A tots els assistents s’obsequiarà un regal i per la vesprada els xiquets i xiquetes que celebren l’aniversari de la seua biblioteca podran, a més de rebre el seu regal, prendre un trosset de pastel. Com a colofó de la festa, a les 18 hores es farà una animació a la lectura per als menuts, amb l’obra "Odissea de paraules" que oferiran Marina Mulet i la guitarrista Rosario Caselles.

Podem trobar més informació de la història de la biblioteca de Gata de Gorgos a l’article de la Revista Símile Núm. 17 "30 anys d’una biblioteca en Gata: o potser més".

FONT: Fotos arxiu biblioteques del carrer Penyó i inauguració de l’actual. // Foto de hui mateix.

0 comentarios