Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI, 12 DE FEBRER DE 2023 FA 40 ANYS DE LA GRAN NEVADA DEL 83. Era Darrer dissabte

HUI, 12 DE FEBRER DE 2023 FA 40 ANYS DE LA GRAN NEVADA DEL 83. Era Darrer dissabte

Ho recordeu?. Ja fa quatre dècades. Era Darrers Dissabte

Ara no plou però està núvol. Ha nevat prop d’ací fa dos setmanes. Ha fet temps de frescor.

Però ens situem al 12 de febrer de 1983: la gent preparava les paelles i ens va sorprendre per la quantitat de neu caiguda. Si teniu alguna vivència i voleu contar-la al blog del Cronista de Gata…ara esteu a tens. El cronista està obert a totes les fotos inèdites o repetides d’aquells dies.

La composició fotogràfica ho diu tot. He tornat a escorcollar aquell bagul de fotografies antigues de tamany menut però ja de color, per tal de trobar aquestes postals gateres de neu. Aquell dia de fa 40 anys, el 12 de febrer, era DARRER DISSABTE i com a tal vespra de gran festa popular la gent no va minvar massa les seues decisions d’anar-se’n de compres a les tendes per al dia següent fer les paelles de DARRER DIUMENGE. S’havia mesclat sense adonar-se un costum gater amb un fet insòlit, la neu caiguda amb gran quantitat.

Retrospectiva en el temps i records. Em ve a la memòria aquells estudis, com si fos hui mateix. Estava estudiant a la saleta de ma casa i ma mare em va fer notar que començaven a caure boles de neu. Eren cap a les quatre de la vesprada. Després ja va ser tot un seguit i nosaltres els amics havíem quedat. No anaven a suspendre les compres, podent eixir pel poble, gaudir de l’espectacle blanc. Recorde que calia fer les compres al supermercat Baidal o a qualsevol tenda del poble eixe dia. Al Passeig d’Alacant era com si estigueres al cinema amb una visió idílica del Pare Montgó, que relluïa brillant de neu. Valia la pena veure’l, admirar-lo amb tota la seua majestuositat.

I després per les carriladas i amb cotxe cap a casa. Tot una aventura. Al dia següent vam acudir a una caseta de les Boleries. La neu s’escampava per tot arreu. Molt a prop, vam poder fer inclús un ninot de neu baix del pont de l’autopista, total no passaven cotxes, estaven les carreteres completament tallades a la zona de Llíber i Xaló. Era l’espectacle del blanc element, de les postals nadalenques però al febrer.

I vosaltres ?. Recordeu l’experiència?. El mateix podeu fer amb les fotografies. Podeu contar-ho ací, bé al meu correu (mivisig@gmail.com, bé per mig del facebook (Miguel Vives Signes, Cronista de Gata). Es poden anar publicant hui i en dies succesius al blog.

Us deixe amb algunes imatges d’aquella nevada de fa 40 anys que vaig capturar amb la meua supercàmera de fa quatre dècades. Ara els mòbils buillirïen per tal de recollir l’última instantània.

0 comentarios