Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA LOCAL: EL PASSAT MÉS RECENT, HUI 18 DE GENER FA 6 ANYS DE LA GRAN NEVADA. La del 12 de febrer de 1983 farà 40 anys

HISTÒRIA LOCAL: EL PASSAT MÉS RECENT, HUI 18 DE GENER FA 6 ANYS DE LA GRAN NEVADA. La del 12 de febrer de 1983 farà 40 anys

(PER A VISIONAR TOTES LES BONIQUES FOTOS DELS USUARIS -1er ÀLBUM d'aquell dia 18-1-2017- PUNXEU ACÍ)

Hui, 18 de febrer de 2023, es compleixen sis anys d’aquella històrica nevada, l’última que ha patit o que ha gaudit, a parts iguals, el poble de Gata i els seus habitants. Enguany, malgrat a la previsió de vent i pluja, per dues borrasques, tindrem potser vent però no neu.

Aquell dia començava amb aquestes paraules: "ESTÀ NEVANT A GATA I NO PARA...NEVADA A GATA, bon matí, dimecres 18 de gener de 2017. Aquella altra gran nevada va ser el 12 de febrer de 1983."

Més tard, en un altre post deia: "Mireu com està de neu el llit del riu, la muntanyeta i el vial, amb el pont. Aneu alerta amb les patinades. Comencen els problemes del gel. Carreteres tallades per la comarca. De Xàbia a Dénia pel baix Montgó han netejat la carretera. De Teulada cap a Moraira baixant també tallada. A Gata s’han suspés les classes de l’escola i l’institut. Aquest és el comunicat oficial des de l’Ajuntament: "Es supenen les classes als centres educatius de Gata. A les 11h es reprendran si deixa de nevar i s’oferira servei de menjador. Vos informarem al llarg del matí"."

En un tercer post us posava: "Molta tasca per davant ens espera. En dies històrics, cal gravar en la memòria o millor dit en la retina, els mòbils i càmeres, tot allò que siga blanc o combine amb la neu. Estem davant una data històrica. Des de la matinada de hui dimecres 18 de gener de 2017, quasi 34 anys després d’aquella altra gran nevada del darrer dissabte de 1983 (12 de febrer)*, ha caigut a Gata una nevada copiosa."

(*Per cert, enguany seran 40 anys d’aquella nevada del Darrer Dissabte)

Hi havia pel tardet del 18-1-2017 un altre post que penjava al Cronista de Gata i deia: "L’EQUIP DE GOVERN DE GATA acaba d’actualitzar la informació i diu literalment: ACTUALITZACIÓ 20.30h: Davant la situació d’emergència, nivell roig per nevades i groc per pluja i vent, es decideix suspendre DEMÀ DIJOUS 19 totes les classes als centres educatius i a les escoles municipals, excepte el servei de menjador. Si cap família té necessitat de dur els xiquets a l’escola i utilitzar el servei de menjador, ho podrà fer a partir de les 12h avisant al centre escolar al telèfon 96.642.88.25. Eviteu l’ús del cotxe i molta precaució! Recordeu que davant qualsevol incident podeu contactar amb la Policia Local. Seguim pendents de l’evolució del temps."

Hui, recordem amb molta nostalgia a sis anys vista aquella inclemència metereològica, aquells paisatges nevats, esperant que alguna que altre any torne a succeir.

0 comentarios