Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PRESENTEN A GATA LES COPES PREFERENT I AUTONÒMICA DE BALONCESTO. Dissabte 3 i diumenge 4 la primera, la Copa Junior Femení Preferent

PRESENTEN A GATA LES COPES PREFERENT I AUTONÒMICA DE BALONCESTO. Dissabte 3 i diumenge 4 la primera, la Copa Junior Femení Preferent

Les Copes Preferent i Autonòmica van ser presentades ahir dimarts al Pavelló cobert municipal, instalació que albergarà les quatre competicions i on acabarà la temporada 2022-2023. L’alcalde de Gata, Josep Francesc Signes Costa; el regidor d’Esports, Toni Arabí Arabí i el president de la Federació de Baloncesto de
la Comunitat Valenciana (FBCV), Salvador Fabregat, van estar presents en la presentació. Alcalde i president de la Federació van signar l’acord que Gata será el poble amfitrió de les quatre finals de competició. Per uns dies, el nostre poble serà l’epicentre del baloncesto de la Comunitat Valenciana.

En les seues declaracions, l’alcalde Signes va dir: "Acollir les Copes FBCV suposa un abans i un després per a Gata, suposa donar-li visibilitat al poble en si i especialment al Club de Baloncesto que ha représ recentment la seua activitat. I això es algo que volem potenciar des de l’Ajuntament". Va seguir dient Signes: "Ajudar a la pràctica de l’esport femení va en el nostre DNI i són esforços continuos els que es realitzen en aquesta línia, tant des de la regidoria d’Esports com des de la de la Dona".

El regidor d’Esports, Toni Arabí, va comentar: "estems davant un event molt important i per el que hem volgut apostar perque entenem que era el moment adecuat per a fer-ho. Fa uns anys teníem a Gata un club de baloncesto que va anar perdent força amb el temps i ara contem amb un nou projecte de club, amb gent decidida a donar-li un nou impuls i anem a recolçar-los".

D’gual manera es manifestava la presidenta del Club Bàsquet Gata, María
Monfort, qui va dir: "per a l’entitat, el fet de ser amfitriona de
la Copa significa molt. Acabems de començar l’activitat
després de molts anys pràcticament sense baloncesto a Gata i
poder fer la Copa es molt important: és publicitat i és veure
com torna a créixer el baloncesto en el poble, un esport que
quasi s’havia perdut totalment. Esperem que els nostres i les nostres jugaadors i jugadores vinguen a gaudir i a ser conscients que tenim que treballar per a conseguir que el baloncesto torne a ser el que era a Gata i tal vegada, en un futur, ser ells els protagonistes de la Copa".

Finalment, el presidente de la Federació va comentar el perquè de l’elecció de Gata com a Seu Única de les Copes FBCV i va dir: "Existia aquesta posibilitat perque l’Ajuntament ens va fer arribar la seua proposta i a la Federació busquem la promoció, no sols la competició. La festa que s’organitza al seu voltant persegueix promocionar elbaloncesto. Aixina que ho van veure com una gran idea, a méstenint en compte que el club gater ha tornat a reprendre la seua activitat iser seu de les Copes pot ajudar en aquest impuls quenecessita".

Fabregat va insistir en "l’importància d’existir baloncesto en tots els pobles, cada un amb el seu nivell i les seues circumstàncies. No és necessari que juguentots en la mateixa categoria, però que els xics i xiques tinguen la possibilitat de jugar en el seu poble, que ho tinguen prop, és molt millor perquè més gent es decidirà a provar i descobrirà el baloncesto". El president també va apuntar que des de que es disputara la primera de les copes FBCV en 2014, han tingut un creixement imparable. Clubes, jugadors i aficionats transmiteixen constantment la seua sintonia amb un format de competició molt atractiu en el que els participants aspiren no sols al títol de campió, sinò també al premi extra que porta emparellat: pràcticament garantitzar-se l’ascens de categoria per a la pròxima temporada.

Copes, la primera aquest cap de setmana

Les quatre Copes de l’actual temporada que es celebraran totes a Gata i que seran emeses en streaming a través del Canal YouTube FBCV per a que puguen seguir-se en viu en tota la Comunitat Valenciana són: Copa Junior Femenino Preferente, Copa Junior Masculino Preferente, Copa Senior Masculino Preferente i Copa Senior Masculino Autonómico. La primera Copa arriba ja aquest cap de setmana del 3 i 4 de diciembre. La Copa Junior Femení Preferent reunirà als quatre equips que lluiten pel títol: NBF Castelló, Bàsquet Comenius, Blansa CBF Puerto Sagunto i CB San Blas Alicante B.

FONTS: Fotos i nota de premsa, FBCV.

0 comentarios