Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL SARGENT PRIMER DE LA GUÀRDIA CIVIL EMILIO JOSÉ ASPERILLA PASSA A LA RESERVA. Ha estat 24 anys de Comandant de Puesto a Gata. Els seus companys li han fet hui un homenatge

EL SARGENT PRIMER DE LA GUÀRDIA CIVIL EMILIO JOSÉ ASPERILLA PASSA A LA RESERVA. Ha estat 24 anys de Comandant de Puesto a Gata. Els seus companys li han fet hui un homenatge

Des del passat 9 de setembre el sargent primer de la Guàrdia Civil i veí de Gata EMILIO JOSÉ ASPERILLA OLMO ha passat a la reserva. De tots els destins que ha tingut en 39 anys de servici, sens dubte, el de més duració ha estat el de Gata, amb els 24 anys com a Comandant de Puesto del destacament. Precisament, hui diumenge, els seus companys del Puesto li han fet un dinar homenatge pel seu passe a la reserva. El dinar ha contat no sols amb els companys en actiu sinó també els que ja van passar a la reserva en el seu dia i viuen a Gata. En el transcurs del menjar li han lliurat una placa commemorativa. 

Milícies a la Guàrdia Civil de Gata. Destins a Navarra, Barajas, Altea i Gata

Emilio J. Asperilla va nàixer a Mora (Toledo). Va passar la seua infància a Estepona (Málaga). L’any 1981 es trasllada a viure a Dénia on son pare era secretari de l’ajuntament. Inicia la seua vida professional al Puesto de Gata per a fer la mili com a Guàrdia Civil Auxiliar l’any 1983. En 1985 ingressa com a professional i el seu primer destí és Navarra on està cinc anys, rebent allí la Medalla de Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc per permanència en Zona Conflictiva.

En 1990 puja a Cap i és destinat a l’Aeroport de Barajas. Als dos anys passa destinat al Puesto de Altea on està des de 1992 fins el 1998, any que es fa càrrec del comandament del Puesto de Gata, després d’haver pujat a sargent. En 2002 es va casar amb la veïna de Gata Carolina Calles i estableix la seua residència a Gata.

A Gata s’ha sentit integrat i prop de la seua família que viu a Dénia. Per això va renunciarant a tots els ascensos que li corresponien per no perdre el destí del poble. Aspirilla comenta que la seua relació amb el personal del Puesto, Policía Local, autoritats municipals i els veïns de Gata l’ha considerada excel·lent, el que sempre li ha facilitat molt la seua tasca en pro de la seguretat ciutadana de Gata.

FONTS: Informació i fotos facilitades pel sargent primer Emilio J. Asperilla.

0 comentarios