Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR, PRIMER DIA DE FESTES DE GATA: MULTITUDINÀRIA BAIXADA DEL PATRÓ, EL CRIST DEL CALVARI

AHIR, PRIMER DIA DE FESTES DE GATA: MULTITUDINÀRIA BAIXADA DEL PATRÓ, EL CRIST DEL CALVARI

(( TAMBÉ PODEU MIRAR ELS VÍDEOS DE LA BAIXADA:

 VIDEO 1 (Cronista): PUNXEU. VIDEO 2 (Miguel Pedrós Taléns): PUNXEU. VIDEO 3 (Parròquia): PUNXEU. VIDEO 4 (Parròquia): PUNXEU. VIDEO 5: PUNXEU.

La baixada del Santíssim Crist del Calvari des de la seua ermita a l’església parroquia va iniciar les festes de Gata, que hui celebren el seu segon dia. Prèviament, s’havia celebrat el nové i últim dia de Novena, presidida pel rector Don Vicent Femenía, que va estar dos anys de pastoral a Gata. També es van imposar els pins del crist a la Comissió 2022 i als festers infantils i majors d’enguany.

Després de dos anys anormals, la gent va respondre massivament i va ser multitudinària la processó de baixada amb molta gent malgrat a ser dijous. Com ja és habitual els portadors de la imatge del Crist començaven el complicat itinerari en la seua primera part. Acompanyaven a la música la Colla i la banda. El tren també tallava, per fi després de sis anys, la baixada. Ciris, cares il·lusionades per començar les festes, llums, promeses complides, gent gatera que viu fora de Gata, tot un conjunt de sentiments i expresions que es van deixar notar.

Arribant el Crist a la Plaça de l’Església, el rector del poble Don Juan Antonio Navarro va dirigir unes paraules de rebuda, benvinguda i acolliment al patró, incidint -com sempre ho ha fet en tot el seu ministeri ací a Gata- en la història gatera, els avantpassats, el passat, el present i el futur, de la mà del Santíssim Crist. La gent va aplaudir les sentides paraules. Després, les clàssiques voltes a la imatge processonal i l’entrada a l’església. El dispar de focs artificials a càrrec de la pirotecnia Ricasa va posar el gran colofó de la baixada.

Hui, arriba el segon dia, però això ja és un altre capítol fester gater...

FONT: Fotos del facebook: Fina Ordines, Vicent Signes, Santíssim Crist Gata, Encarna Vives, Cronista de Gata.   

0 comentarios