Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA NOVENA AL CRIST SERÀ DEL 20 AL 28. LES HOMILIES ESTARAN BASADES EN LES SET PARAULES DE JESÚS EN LA CREU. Rectors que han estat en la parròquia o de la comarca estaran els nous dies a l'ermita de Gata

LA NOVENA AL CRIST SERÀ DEL 20 AL 28. LES HOMILIES ESTARAN BASADES EN LES SET PARAULES DE JESÚS EN LA CREU. Rectors que han estat en la parròquia o de la comarca estaran els nous dies a l'ermita de Gata

Ja s’ha donat a conéixer tot el programa de la NOVENA al Santíssim Crist del Calvari. El compte enrere per a les festes patronals començarà dimecres 20 i acabarà dijous 28, el dia de la baixada del patró a l’església parroquial. Tots els dies la celebració serà a les 20 hores a l’ermita i l’últim dia, el de la baixada, serà a les 19:30 hores. Cada dia, com ja és costum, hi haurà un sector del poble i un grup o grups parroquials que prepararan la celebració. 

Les que es diuen "Las 7 últimas palabras de Cristo en la Cruz" i que el compositor Franz Joseph Hayd va transformar en una obra clàssica de Setmana Santa seran el motiu enguany de les homilies. Si aquella obra musical va ser encarregada al compositor austríac per la ciutat Càdis per a ser interpretada a la catedral, aquestes frases, dia a dia, seran el tema central que cada rector convidat tractarà en l’homilia. Un tema molt ben escollit donada la imatge que els gaters tenim de patró i que és Jesús en la Creu, que coneguem amb el títol del "Santíssim Crist del Calvari".

Pel que fa als rectors que presidiran les misses de la novena els nou dies, seran rectors que han estat a Gata, bé de titulars, bé de vicaris o de seminaristes que hui ja són rectors. Completaran fins a nou els rectors de la comarca, dels pobles veïns de Pedreguer, Ondara i Benissa. 

José Tomás, Amadeo Romà, Santiago Bohigues, Ignacio González, Eloy Costa, Ximo Silvestre, Salvador Cebolla, José Ignacio Llópez i Don Vicent Femenía seran els nous rectors escollits per a la Novena 2022 a l’ermita de Gata.

El dimecres 20, els grups parroquials serà el Consell Parroquial i Assumptes Econòmics i el sector serà Trossets. El tema sera: "El que no carga con mi cruz y me sigue...". Don José Tomás Sala, que va estar a Gata de rector de 1994 a 1997 serà el que presidirà i farà l’homilia.

El segon dia, dijous 21, el grup serà Cáritas i el sector La Font del Riu. El tema: "Padre, perdonalos porque no saben lo que hacen". Predicarà l’actual rector de Pedreguer, Don Amadeo Romà Bo.

El tercer dia, 22 de juliol, els grups seran el de Matrimonis i Alpha, el sector l’Avenida, La frase: "Hoy mismo estarás conmigo en el paraíso" i predicarà Don Santiago Bohigues, que va estar de rector a Gata de 2007 a 2011. Eixe dia, divendres, a continuació de la novena es farà un sopar a l'ermita. Els tiquets poden adquirir-se a Ca Tonia i a la Farmacia María Elena. 

Per al quart dia de novena a Gata, dissabte 23, els grups de las Células i Camino de Santiago junt amb el sector de Plaça de l’Església prepararan l’eucaristia, que tindrà com a base: "Mujer, he ahí a tu Hijo". El rector serà Don Ignacio González Llopis, que va estar de vicari a Gata tres anys a inicis dels 70.

Per al dia 24, diumenge seran els grups dels menuts (Catequesis, Primera Comunió, Cor i Juniors) els que preparen. L’Alcolaia serà el sector i el rector serà Don Eloy Costa Pedrós, fill de Xàbia, i que sols porta un any al ministeri sacerdotal. Ell va estar de seminarista a Gata amb Don Francisco Murillo. El tema serà: "Dios mío, Dios mío, ¡por què me has abandonado?.

Dilluns 25, festa de l’apòstol Santiago, els grups de Liturgia i Santa Marta s’uniran amb el sector de Sant Antoni. La frase clau serà "Tengo sed" i presidirà la missa Don Joaquín (Ximo) Silvestre Morant, actual rector d’Ondara.

Dimarts 26, festa de Santa Anna, li tocarà el torn al grup de "Vida Ascendente" i el sector de la Plaça Nova. "Todo está consumado" serà la frase a tractar. El rector predicador serà Don Salvador E. Cebolla Marrades, actual rector de la parròquia i basílica de la Puríssima Xiqueta i Sant Pere de Benissa.

Dimecres 27, penúltim dia de novena, serà el torn dels grups de Pastoral de la Salut i Voluntaris de Sant Francesc. El sector del poble serà el del carrer Jesús Pobre. "Padre en tus manos encomiendo tu espíritu" serà la frase de la que prepararà l’homilia el rector Don José Ignacio Llópez Guash, que va estar a la parròquia de 1997 a 2004.

Finalment, el dia 28 dijous, prepararan l’eucaristia els grups de Confirmació i Confraries. El sector de la Partida Tossalet-Calvari acomiadarà al Crist. "Sus heridas nos han curado" serà el tema central de l’homilia que farà el rector Vicent Femenía Ribes, que va estar de seminariste a Gata.

FONTS: Cartell de la programació de la Novena i fotos arxiu.    

0 comentarios