Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DEMÀ CONCERT DEL SOCI: ACTUEN AL CARRER LA PAU LES BANDES DE BENISSA I GATA. L'any 2015 la banda benissera ja va acompanyar a la gatera; 23 anys de concert del soci pels carrers i places del poble

DEMÀ CONCERT DEL SOCI: ACTUEN AL CARRER LA PAU LES BANDES DE BENISSA I GATA. L'any 2015 la banda benissera ja va acompanyar a la gatera; 23 anys de concert del soci pels carrers i places del poble

Demà dissabte a partir de les 20 hores, l’avinguda de La Pau serà l’escenari del CONCERT DEL SOCI 2022. Torna després de dos anys a causa de la pandèmia els concerts a les diferents parts del poble i sempre poques setmanes abans de les festes patronals. Actuaran la banda invitada Societat Lírico Musical de Benissa, que ja ho va fer a Gata l’any 2015, i l’amfitriona la Unió Musical de Gata, que organitza l’event destinat als socis, principalment. Patrocina l’Ajuntament i són col·laboradores les firmes habituals de la banda.

Una vegada acabat el concert, la Comissió de festes 2022 oferirà entrepans i servei de barra a l’antic camp de futbol "Les Sorts" a benefici de les festes patronals, que -com ja hem dit moltes vegades- començaran el 28 de juliol i acabaran, com és tradicional el 6 d’agost amb la festa major al Santíssim Crist del Calvari.

Per racons, places i carrers s’ha escoltat la música de la banda de Gata

Ja fa 23 anys, excepte els dos de parada obligatòria per la crisis sanitària, que la banda ix als carrers de Gata amb motiu del Concert del Soci. Era 1999 quan es va fer el concert a l’encreuament entre el carrer Roquetes i Moreres. Es feia el 18 dejuliol. L’any 2000, el 9 de juliol va ser el concert d’estiu a la Plaça Nova. Servia d’homenatge al sempre recordat Alfredo Escortell, que havia faltat a decembre de l’any anterior. La familia rebia una placa en record.

L’any 2001, aprofitant que continuava fent-se la campanya “Música als pobles” de la Diputació Provincial per la sisena edició, el concert del dia 15 de juliol es va fer al carrer Lepanto, a la barriada de la Font del Riu. En 2002, el dia 21 de juliol es fa el concert del dia del soci al carrer Sant Miquel. Va ser un homenatge al recentment finat músic Jaime Boronat Pérez, que havia faltat dos dies abans. Ja en 2004, el concert d’estiu es va fer a la terrassa del Centre Social. L’any 2005: El concert del soci tenia lloc als carrers Roquetes-Moreres repetint-se el dels orígens.Tornava a fer-se el17 de juliol a eixe lloc del Raval.

L’any 2006: Tornava també a repetir-se a un altre lloc cèntric del poble,la Plaça Nova. Seria el 16 de juliol. En 2007, el diumenge 15 de juliol a les 20 hores el Dia del soci va ser a un lloc especial, la placeta davantera de l’ermita del Santíssim Crist del Calvari. Concert dedicat a Marisa Fornés. S’estrenava el pasdoble composat pel mestre Gassent que portava per títol “Marisa Fornés”. A més, també s’interpretava “Barrera Jr.”.

L’any 2008, el diumenge 13 de juliol a les 20 hores es va fer al mateix lloc que enguany, l’Avinguda La Pau. L’any 2009 era diumenge, 12 de juliol. Va ser a la Costera del Grup Escolar i amb les votacions del públic assistent es va saber la primera obra que s’interpretava al concert de la revetla d’eixe mateix mes.

2010, 140 aniversari de la banda: dos concerts 

En 2010, celebrant el 140 aniversari de la banda es van fer dos concerts a l’aire lliure. El tradicional concert del soci era el diumenge 11 de juliol a les 19 hores, al Carrer Cuartel i un altre extraordinari per la celebració de catorze dècades de la Unió Musical de Gata de Gorgos, a la Plaça Nova, diumenge 14 de novembre.

En 2011, el diumenge 10 de juliol, el concert va ser al Parc de l’Arraval. Actuava el jove prodigios de la trompeta Rubén Simeó. En 2012 va ser el 15 de juliol al Passeig d’Alacant. En 2013, un altre extraordinari amb l’actuació de les bandes de Alberic i Gata a la zona poliesportiva d’Alcolaes. Després hi havia sopar i discomòbil.

Arribem al 2014 i al mateix lloc es fa el concert d’intercanvi entre les bandes d’Aldaia i Gata. Sopar amb Xarangata i discomòbil. L’any 2015, amb motiu del 145 aniversari, el 12 de julio i al carrer Calvari (Font del Riu) ja van actuar la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa i la Unió Musical de Gata. Era solidari i benèfic, recollint-se aliments a benefici de Cáritas local.

L’any 2016, l’habitual cita anual de la banda Unió Musical amb el concert del soci, va ser el 17 de juliol, a les 19.30 hores, a la placeta de Sant Antoni. L’any 2017 va ser el 8 de juliol i es va aprofitar per a fer-se el concert a l’antic camp de futbol "Les Sorts" i els sorteigs de les festes. L’any 2018, es va fer un concert innovador: "Bandautòrium". Va ser el 14 de juliol a la Plaça Nova. Un cantautor, el contestà Andreu Valor (Concentaina 1978), i una banda, la Unió Musical de Gata. Concert del soci. Unes cinc-centes persones es donaren cita per escoltar bona veu, bones lletres, bona música...Alguna cosa diferent.

L’any 2019 va tornar a ser innovador. En aquest cas, el músic i director Pere Vicalet es va convertir el dia 14 de juliol en Dj i director de la banda gatera, al unison. La mescla, un concert innovador, diferent, nou, que va sorprendre a tots els assistents al Concert del Soci. La barra la posava la Comissió de Festes, perque tot seguit del concert va ser el sorteig de barraques i palcos per a les festes. El carrer la Pau va agafar tot el ritme i música que requeria l’ocasió.

Després van arribar els dos anys de pandèmia, 2020 i 2021 sense concert del soci. Demà tornarem a escoltar als nostres músics i als músics benissers.

FONT: Composició: cartell i fotos arxiu altres concerts del soci.

0 comentarios