Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SOLEMNE I RESPETUOSA PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI. Després de dos anys sense, va tornar als carrers de Gata

SOLEMNE I RESPETUOSA PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI. Després de dos anys sense, va tornar als carrers de Gata

Des de les sis i mitja de la vesprada el veïnat s’afanava en deixar-ho tot preparat. Una hora abans de passar el Santíssim pels carrers del recorregut, anava conformant-se el passillo d’enramada de murta, mata, pinatxa i flors. A les vuit en punt, eixia el pal·lis i el rector portant la Santa Custódia de l’església parroquial. Després de dos anys absent, començava la processó del Corpus Christi.

Parades a les taules del carrer Teulada, carrer Lluna, carrer Signes, carrer La Bassa i carrer Bisserot, donaven més realçament a la processó. Els xiquets i xiquetes designats tiraven flors, a la parada es resava i continuava la processó amb el Santíssim sota pal·lis. Les notes de la banda de música marcaven el compàs. Pares i mares de xiquets i xiquetes de Primera Comunió i els mateixos comulgants assistien també a la processó, a més dels fidels de la parròquia que se sumaven a l’itinerari. La solemne i respetuosa processó tornava a ressaltar entre les tradicions i costums gateres.

Les celebracions parroquials i veïnals continuen i en esta setmana hi haurà dos més: la missa a l’aire lliure al carrer Lepanto, el divendres festa de Sant Joan al barri de la Font del Riu i la festa del Sagrat Cor de Jesús diumenge, amb la confraria més antiga del poble. 

FONT: Fotos de la composició i facebook Cronista de Gata.

0 comentarios