Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DIA 22 ÉS EL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA. EL NOSTRE HUI ENS HO DEMOSTRA. L'Ajuntament fa la campanya de Comunitat Blava

HUI DIA 22 ÉS EL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA. EL NOSTRE HUI ENS HO DEMOSTRA. L'Ajuntament fa la campanya de Comunitat Blava

Des de l’Ajuntament de Gata, s’unixen a la celebració del Dia de l’Aigua, hui dimarts 22 març, reivindicant el dret a l’aigua i el sanejament dins de la campanya de Comunitat Blava que promou el consum d’aigua d’aixeta, comunitat de la qual forma part l’ajuntament. Amb eixa intenció s’han preparat dos accions en la línia de fomentar  el consum de l’aigua d’aixeta i l’eliminació progressiva del plàstic d’un sol ús.

La primera acció va dirigida a l’alumnat de l’IES. Es tracta de fomentar  que deixen d’utilitzar botelles d’un sol ús i per tant, a l’hora de l’esplai, a totes les persones que porten una botella de plàstic , que es dipositarà en un contenidor groc, se’ls canviarà per un bidó esportiu que poden reutilitzar i omplir en les dos fonts d’aigua filtrada que s’han instal·lat en el centre.

L’altra acció va encaminada a la població en general, tots aquells que porten un envás de plàstic se’ls canviarà per una botella de vidre reutilitzable. Durant tot el matí, de 8 a 15 hores es repartiran les botelles en la planta baixa de l’ajuntament.

Enguany dins del Dia de l’aigua es vol fer menció especial a les aigües subterrànies. Encara que no siguin visibles, les aigües subterrànies proveeixen més del 31% de la població espanyola, alimenten les aigües superficials i són el recurs fonamental a l’agricultura i a la indústria. Però la seva sostenibilitat està en greu perill. El Canvi Climàtic fa que cada vegada tinguin una recàrrega més petita, ja que l’aigua extreta s’incrementa cada any, i la contaminació difusa fa que aquestes aigües esdevinguin inservibles per al consum humà i per al manteniment de la qualitat ambiental. Cal que en defensem la conservació, perquè si les perdem, els costos que això implicaria serien incalculables.

FONT: Foto i notícies Ajuntament de Gata.

0 comentarios