Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PASSEJADES PEL MEU POBLE, GATA: HUI VOREGEM EL RIU GORGOS AMB AIGUA. UN GOIG, ESPECTACLE A LA NATURA

PASSEJADES PEL MEU POBLE, GATA: HUI VOREGEM EL RIU GORGOS AMB AIGUA. UN GOIG, ESPECTACLE A LA NATURA

La passejada que presentem hui ve lligada al temps i a l’aconteixement natural de Gata, que està amb nosaltres travessant tot el poble des del divendres al tardet. es tracta d’anar bordejant vora riu des de les mateixes Coves Roges fins més enllà del pont de la Nacional 332. Podem anar seguint el riu, el seu cabdal, com baixa l’aigua, tot un goig per a la vista i els oïds. Però això acabarà prompte, una vegada no supere el pantanet, la presa de Planisses, potser demà o dilluns a més tardar. Si no es pot demà, pues l’altra vegada que vinga el riu.

Des de l’abaixador que va de dalt les coves fins la unió dels carrers Bisserot i Parres, a la zona del raval, seguim el curs del riu. Pel parc del Raval també. La corrent ens convida a fer-li algun que altre vídeo per a la posterioritat i des de dalt del pont de Alcolaes el fotografiem a una i altra part.

Els dos parcs, el de la Font del Riu, però ací prop del Penyó, i el del nou vial (Alcalde Ferrandis) ens apropen més a la vista del riu amb aigua. El nou pont també creuem als dos costats. Per l’assagador creuem per baix la via i ens situem ja dalt del pont de la carretera nacional 332. Si mirem cap al poble vegem com l’aigua passa per baix de l’imponent viaducte del tren, ara reforçat i mudat. Si mirem cap avall, els Amples diuen adéu al terme de Gata.

0 comentarios