Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PER FI, HA TORNAT A VINDRE EL RIU HUI DIJOUS 17/3 AL TARDET!!. BAIXA AIGUA PEL GORGOS AL PAS PER GATA DESPRÉS DE DOS ANYS I DOS MESOS. Foto portada blog: José Luis Fornés

PER FI, HA TORNAT A VINDRE EL RIU HUI DIJOUS 17/3 AL TARDET!!. BAIXA AIGUA PEL GORGOS AL PAS PER GATA DESPRÉS DE DOS ANYS I DOS MESOS. Foto portada blog: José Luis Fornés

Danes en nom de dona té falta el riu Gorgos. Si el temporal Glòria va provocar que baixara aigua pel riu aquell 20 de gener de 2020. Hui, dos anys i quasi dos mesos després, 17 de març de 2022, un altre temporal Célia ha portat aigua. El cap del riu s’ha pogut veure perfectament al tardet, cap a les 19 hores. Després ha anat omplint-se i ha format una bona riuada, que resultarà molt beneficiós per als pous del terme i voltants.  

Els més de cent litres que han caigut a Fageca i a Castell de Castells han fet que des del Pla de Petracos al terme de Castells baixara ja el riu Xaló, dit més amunt, que ací a Gata adopta el nom de Gorgos.

Gràcies als tres vídeos que us mostre i que podeu punxar un a un per mig del facebook, hem pogut veure amb tota la seua totalitat "el cap del riu". Altre vídeo s’escolta el so de l’aigua del riu a prop de les Coves Roges. Agraïsc als autors dels vídeos: Maties Salvá Boronat, Joanvi Vallés, Vero Vives i Tere Mf. També "el cap del riu" l’hem vist amb fotografies gràcies a les precioses fotografies de José Luis Fornés. Gràcies a ell i a Sonia Soria també.

Vídeo de Maties Salvá del cap del riu pres baix del pont de l’autopista. PUNXEU ACÍ. Vídeo de Joanvi Vallés del cap per les roques de l’estret, prop del parc del Raval. PUNXEU ACÍ. Vídeo de Vero Vives del cap del riu passant per baix del Centre Parroquial a vora el pont de les Alcolaes. PUNXEU ACÍ. Vídeo de Tere Mf, ja de nit, escoltant "el majestuós riu Gorgos", com li diu ella. PUNXEU ACÍ.

Pel que fa a Gata ha estat tot el dia plovisnant i fent ratxes de vent, algunes molt fortes, com la que està fent ara mateix a l’escriure aquesta crònica (21:38 hores). En total, s’han mesurat hui sols 33 litres. Portem al mes, 146,8 litres i al any poc més, 162,2.

Tornant a les baixades del riu amb aigua, del 2019 a hui, tres són les dates: 4 desembre de 2019, 20 de gener de 2020 i la de hui.

FONTS: Vídeos de Maties Salvá, Joanvi Vallés i Vero Vives. Fotos: Vero Vives, Sonia Soria i José Luis Fornés.

0 comentarios