Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA APROVA EL SEU PRESSUPOST GENERAL XIFRAT AMB 5.721.743,29 EUROS

GATA APROVA EL SEU PRESSUPOST GENERAL XIFRAT AMB 5.721.743,29 EUROS

L’Ajuntament de Gata va aprovar, en sessió plenarària extraordinària, els pressupostos per a 2022 de 5.721.743,29  euros. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís i PSPV-PSOE) i els vots en contra del grup municipal del PP.

El regidor d’Hisenda, Antonio J. Signes, va ser l’encarregat d’explicar el document que recull el comptes de la corporació per a 2022 dels quals va remarcar que preten ser un document realista on s’han augmentat diverses partides però en general s’ha continuat amb la línia iniciada en 2021. Dins l’apartat  d’ingresos, es van recorda les bonficiacions de l’IBI a la que podran acollir-se la població que complisca els requisits.

Respecte a les inversions va explicar que en aquest apartat s’han consignat 110.700 euros per a dur endavant projectes municipals com la reparació de la terrassa de l’Edifici Guillem Agulló, la reposició de l’imbornal del Corral del Pato i de l’Avinguda de les Sorts, la protecció i reforç del brocal del pou Ecles així com la reforma del parc infantil del carrer Tetuan i la millora de diversos punts de semàfors.

A més a més, el regidor d’Hisenda va afegir altres projectes previstos per a 2022 que no s’inclouen en el pressupost i que sumarien més de 6 milions d’euros d’inversions dins el municipi que arriben a través de subvencions. Entre altres, en aquest apartat s’inclouen obres com la coberta del CSI o el tancat del recintes polliesportiu dins del Pla + Cerca de Diputació, l’obra de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil suvencionada per Conselleria, Plan + agua amb obres de millora de la xarxa d’abastiment, una nova pista de padel dins el Pla +Deporte de Diputació o la construcció del Centre de Dia-CEAM que suposa una inversió de la GVA de 4 milions d’euros. Així com altres inversions que es realitzaran a Gata  que licita i contracta directament la Diputació d’Alacant com les obres dels carrers La Bassa, dins del Pla d’Obres i Serveis 2016; Gómez Ferrer; Duquessa d’Almodóvar, Hostal i Tetuan, dins del Pla Planifica de la Diputació.

En la mateixa sessió, es va aprovar  la modificació de l’Impost increment de valor dels terrenys d’urbana, conegut com plusvàlua, una modificació que ve determinada per la nova legislació i s’ha realitzat en coordinació amb SUMA que gestiona la recaptació de l’impost i on s’han aplicat bonificacions especials del 95% que és el màxim que permet la llei estatal.

FONT: Informació i foto Ajuntament de Gata.


0 comentarios