Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA CENTENÀRIA GATERA VICENTA SIGNES CASANOVA TÉ 103 ANYS I 1 DIA. L'altra centenària, María Monfort Costa en té 101

LA CENTENÀRIA GATERA VICENTA SIGNES CASANOVA TÉ 103 ANYS I 1 DIA. L'altra centenària, María Monfort Costa en té 101

Ha tornat a complir-ne d’anys. VICENTA SIGNES CASANOVA, la dona més vella de Gata, va fer 103 anys de vida ahir dia primer drel mes de febrer. La veïna del carrer Xaló, que a Gata es coneix col·loquialment com Vicenta "la Peixera", ja que ajudava als seus pares a vendre peix als llocs de la Plaça del Mercat, després convertida en Plaza 18 de Julio i ara dita amb el seu nom popular Plaça Nova, té com a arbre genealògic a la seua filla Marita, el gendre Juan, les tres nétes, dos homes d’aquestes, i la seua besnéta Daniela, de la que ja ha pogut gaudir, amb la quarta generació. Any rere any i ja en passen tres del centenar, visiten a Vicenta veïnes, amigues i conegudes.

 Cal recordar que el passat 10 d’abril de 2021 va complir 101 anys una altra centenária gatera María Monfort Coneguda, la Tia "Maria Bisserot". Altres centenàries gateres que ja ens han deixat en els últims temps van ser Magdalena Femenia Sapena i Teresa Puig Costa.

Com sempre dic, totes aquestes dones i actualment dos centenàries a Gata, confirmen que "Gata és poble de dones centenàries i un home centenari". Si mirem els últims 32 anys, la dona que més va perdurar en el temps va ser Vicenta Diego Tudela, que va morir el 5 d’agost de 2007, passats els 105 anys de vida.

Fent una recopilació de les dones que més han viscut a Gata, Vicenta ocupa ja la quarta posició. Vicenta Diego Tudela, a la que he fet referència, va viure 105 anys, 6 mesos i 14 dies. Teresa Signes Diego, 104 anys, 6 mesos i 16 dies. Francisca Costa Diego, 104 anys, 1 mes i 6 dies. Vicenta ha fet hui 103 anys i 1 dia. 

FONT: Foto arxiu: Vicenta rodejada el dia del seu centenari de les seues tres nétes: Amelia, Marivi i Sandra.

0 comentarios