Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GEORGIE DANN VA ACTUAR A GATA EN 1973 AMB ROSA MORENA. Hui el recordem al morir als 81 anys. DEP

GEORGIE DANN VA ACTUAR A GATA EN 1973 AMB ROSA MORENA. Hui el recordem al morir als 81 anys. DEP

Hui dia 3 de novembre ens ha deixat un gran de "la cançó de l’estiu". El cantant d’origen francés Georgie Dann, aquell de les tonades que pegaven i molt, aquell que cada estiu tenia una cançó de fama. Georgie Dann ha mort a l’edat de 81 anys.

Eixe cantant va vindre a Gata!! li dirà un pare al fill o un uelo al net. Era l’any 1973, les festes patronals, l’elecció de la regina major. L’escenari estrenava lloc. Sols va estar unes festes ahí. L’any anterior va ser a la Plaza 18 de Julio (hui Plaça Nova) i a l’any següent el festival es va traslladar al lloc habitual hui, l’esplanada del Grup escolar. Eixe any va ser el festival a l’Avinguda de la Pau, que era lloc exclusiu per a la representació del Misteri de Reis cada cinc de gener.

Georgie Dann va actuar junt amb la folklòrica Rosa Morena (1940-2019) i entre els dos van protagonitzar una curiosa anècdota, un dels dos es va perdre i no trobava Gata. Just eixe any no va estrenar cap cançó de l’estiu. si que va fer sonar a l’escenari les seues cançons de "Casatschok" (1969), "Santiago" (1970) i "El Dinosaurio". Després vindrien èxits tan sonats com "El Bimbó", "Mi cafetal", "carnaval, Carnaval" o "El negro no puede..." entre altres.

Pel que fa a l’altra artista, recorde que al festival la folklòrica Rosa Morena va baixar de l’escenari fent pujar a tot el que es posava per davant. Aquell any va ser elegida regina, la quarta de la història de reines, Paquita Tomás.

Hui recordem a Georgie Dann amb nostàlgia i seguim dient: "Eixe cantant va vindre a Gata".  

FONT: Foto captura de yotube, Kiko Pérez.

0 comentarios