Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS EL 6 D'AGOST. DIA DE LA FESTA MAJOR. DIA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, PATRÓ DE GATA

HUI ÉS EL 6 D'AGOST. DIA DE LA FESTA MAJOR. DIA DEL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI, PATRÓ DE GATA

Primer divendres calorós d’agost. GATA DE GORGOS està de festa major. Hui acaben les festes patronals 2021. És el dia de la FESTA MAJOR EN HONOR AL SANTÍSSIM CRIST DEL CALVARI. Les campanes voltejaran al llarg del dia. També ho farà al tardet, a boqueta de nit, aquella campaneta de l’ermita del Calvari. Actes religiosos i oficials dins de les limitacions de l’any, dels temps insegurs que vivim per la crisi sanitària, són els que hui celebra el poble.

Ara a les 9 del matí serà la primera missa. A les 12 serà la missa solemne. Assistiran la quintà infantil 2021, la comissió de festes 2020/2021, la comissió del Crist, les autoritats municipals. Estaran presents a l’eucaristia rectors fills de Gata, rectors que han passat per la parròquia i rectors de la Vicaria. Predicarà el fill del poble Francesc Mulet. Després de la missa es llançarà un alard pirotècnic. 

Per la vesprada, a les 19:30 hores, la missa. A continuació serà l’ACOMIADAMENT a la Plaça de l’Esglesia, on estarà la banda, les autoritats, els representants infantils 2021, la junta del Crist i la Comissió de festes.

Seguidament el Santíssim Crist, baix palis, emprendrà el seu camí cap a l’Ermita ÚNICAMENT acompanyat per les ATXES i pel nostre RECTOR i els sacerdots FILLS DEL POBLE.

L’arribada del Santíssim Crist en l’Ermita, serà gravada en directe pel FACEBOOK DE LA PARRÒQUIA.
Recordeu que cal evitar les aglomeracions i mantindre la distància de seguretat en tot moment. Esperem l’any que ve poder celebrar-ho amb normalitat!
Acabada aquesta "rara" però obligada arribada a l’ermita del patró, es dispararà un EXCEPCIONAL CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS per la pirotècnia RICASA.
A TOTES I TOTS, GATERES I GATERS, ELS QUE ESTAN FORA I ELS QUE ACÍ ESTEM, VISCA GATA I VISCA EL NOSTRE PATRÓ EL SANTÍSSIM DEL CALVARI !!
* També des de la finestra del blog del Cronista de Gata felicitar el dia del seu sant als que es digueu Salvador o Salvadora, Dora i compostos.*
FONT: Foto Francisco Pons.

0 comentarios