Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COVID19, GATA: SEGUIM MAL. CUIDEU-NOS, CUIDEU-SE, CUIDEM. 12 CASOS MÉS POSITIUS ENS PORTEN A 60 CASOS ACTIUS AL POBLE HUI DIMARTS. SOLS 2 ALTES. SUMEN JA EN TOTAL 374 CASOS. INCIDÈNCIA EXTREMA, SEGON POBLE DE LA COMARCA: 961,08

COVID19, GATA: SEGUIM MAL. CUIDEU-NOS, CUIDEU-SE, CUIDEM. 12 CASOS MÉS POSITIUS ENS PORTEN A 60 CASOS ACTIUS AL POBLE HUI DIMARTS. SOLS 2 ALTES. SUMEN JA EN TOTAL 374 CASOS. INCIDÈNCIA EXTREMA, SEGON POBLE DE LA COMARCA: 961,08

Quatre dies més i segueix el virus alt, molt alt, a Gata. Pujem 12 casos nous més des de divendres i tenim en total 60 casos. erquè s’han donat sols dos altes. Estem mal. I la incidència de Gata segueix disparada a 961,08 (risc extrem). De fet és el segon municipi de la comarca després de Calp que té 1.363,2.

Si mirem enrere, no tenia Gata 60 casos actius des del període entre el 26 de gener (54 casos) i el 29 de gener (68 casos, el màxim a Gata). Com sempre pose, dic i diuen les autoritats es recomana: moltíssima precaució, cuidue-nos, cuideu-se i cuidem. 

Des de l’Ajuntament també els consells: "La Conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades d’incidència de la Covid-19 per municipis, hui dimarts 20 de juliol, i seguim augmentant el nombre de casos actius, actualment tenim 60 casos actius i la incidència acumulada al nostre municipi és de 961.08 casos per 100.000 habitants. Sumem 12 positius des de l’última actualització. Tornem a demanar-vos que tingueu molta cura i no abaixeu la guàrdia i recordar-vos que cal seguir amb les mesures i col·laborar amb les autoritats sanitàries a l’hora de detectar contactes directes per evitar més contagis. Es recomana l’ús de la màscara també a l’aire lliure. 

La salut de les persones ha d’estar sempre per davant de qualsevol altra cosa."

 

RESTRICCIONS A LA COMUNITAT VALENCIANA

Com bé sabeu, continuen les restriccions dictaminades pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Estaran vigent fins el diumenge 25 de juliol. Les restriccions per tal de frenar els contagis que segueixen desbocats, sobre tot dels joves, són:

- Tancament de l’oci nocturn:  Discoteques i pubs sols podran funcionar com a bares i cafeteries, tancant a les 00:30 hores.

- Hostaleria: el tancament s’avança mitja hora. A les dotze de la nit es deixarà de servir i a les dotze i mitja es tancarà. L’ocupació de les taules serà de deu persones a l’exterior i sis a l’interior.

- reducció de l’aforament als espectacles massius: Exterior, màxim 3.000 persones; interior, 2.000. No es permeten festes populars ni passacarrers ni desfilades. Això afectarà, sens dubte, a la programació de les ja quasi imminents festes de Gata, que es mantenen amb molt de canvi del 30 ó 31 de juliol al 6 d’agost.

També es limiten les reunions socials a un màxim de deu persones en tota la Comunitat, tant en l’exterior a l’aire lliure com en vivendes. La Generalitat també ha emés una Llei per a que no es puga comprar alcohol en supermercats i tendes més tard de les 20.00 hores (fins ara era a les 22.00). El botelló es vol que passe a considerar-se una infracció greu i no lleu com fins ara.

SEGUEIX LA VACUNACIÓ A LES PERSONES QUE TENEN DE 30 A 45 ANYS

L’Ajuntament donava unes xifres del recompte total fins ahir i ens deia: "La vacunació al nostre municipi avança a bon ritme!. Des de l’inici de la vacunació massiva al pavelló d’esports, el 25 de maig, s’han inoculat 3490 dosis: 2670 de Pfizer, 670 Astra Zeneca i 150 de Janssen que comencen a arribar. A aquestes dosis s’ha de sumar les persones que es van vacunar anteriorment al Centre de Salut o en el centre de vacunació de Llunàtics de Dénia."

Segueix la vacunació i ja s’anuncia per a l’última setmana d’agost la vacunació dels estudiants de Batxillerat i FP.

FONTS: captura de pantalla, situació monitorització Conselleria GV., divendres 20/7/2021. // Normes restriccions noves. GV. // Foto vacunació Ajuntament. 

0 comentarios