Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COVID19, GATA: AUGMENTEN I MOLT ELS CASOS. 21 CASOS NOUS MÉS SUMEN 29 ACTIUS, ES DONEN SOLS 6 BAIXES. TOTAL ACUMULATS: 337. COMUNICAT D’ALCALDIA. RISC ALT, INCIDÈNCIA: 464,52. RESTRICCIONS DAVANT ELS AUGMENTS DE CASOS

COVID19, GATA: AUGMENTEN I MOLT ELS CASOS. 21 CASOS NOUS MÉS SUMEN 29 ACTIUS, ES DONEN SOLS 6 BAIXES. TOTAL ACUMULATS: 337. COMUNICAT D’ALCALDIA. RISC ALT, INCIDÈNCIA: 464,52. RESTRICCIONS DAVANT ELS AUGMENTS DE CASOS

Estava cantat. Els comentaris quer circulaven pel poble s’han fet realitat oficialment. La Conselleria de Sanitat ha publicat les dades de Gata, dels pobles veïns i la comarca, així com de tots els pobles de la Comunitat Valenciana. En quatre dies passem de 14 a 29 casos actius. Són 21 casos nous més actius, que fan un total de acumulats de 337. Al menys, es pot dir que s’han donat 6 altes. Ara hi ha actius un total de 29 casos.

La incidència ens porta al risc alt a extrem, amb un total de 464,52 casos per cent mil habitants, superant inclús la mitja nacional. Estem mal i no teníem 29 caos des de just el 12 de febrer, però ara són casos de gent jove, no vacunada.

Pel que fa a la comarca, que té també molts casos actius, podeu saber-ho tot si obri aquest enllaç al diari digital Marina Plaza. PUNXEU ACÍ.

COMUNICAT D’ALCALDIA DAVANT LA SITUACIÓ COVID19

La situació i la pujada de casos fa que, per segona vegada -la primera va ser quan Gata tenia 68 casos actius allà pel febrer-, l’alcalde Francesc J. Signes Costa es dirigisca al veïnat demanant "un últim esforç" i demana "esforç i restringim els moviments, desplaçaments i eixides innecessàries". Acaba diente el comunicat: "La salut de les persones ha d’estar sempre per davant de qualsevol altra cosa."

Ací teniu textualment el seu comunicat:

Estimades veïnes i veïns:

El passat 29 de gener vàrem aplegar als 68 casos positius al nostre poble. Cinc mesos després tornem a tindre un nombre elevat de contagis, hui en tenim 29.
En aquells moments no hi havia cap persona vacunada, i els hospitals tenien les UCI saturades. No va ser fins un mes després quan va començar la vacunació. Ara com ara ja freguem el 60% de la població amb una dosi i el 45% amb la pauta completa. La vacunació continua a molt bon ritme i ja s’anuncia que la primera setmana de setembre estaran vacunats els menors de dinou anys.
L’escenari és completament diferent, això ens deu fer veure l’eixida de la pandèmia d’una manera més optimista.

És per tot això que, donades les dades en les quals ens trobem, que vull tornar a demanar-vos a totes un últim esforç. Estos últims dies sereu molts els que teniu algun familiar o conegut contagiat, a ma casa també tinc una filla amb la COVID. Els joves són els que més estan patint ara este virus, donat que la resta de la societat estem pràcticament vacunats, però carregar tota la culpa en ells no és just. Davant pandèmies, desastres naturals i grans necessitats és quan es demostra realment la solidaritat de la nostra societat. Hem d’estar al costat de les persones malaltes, tant si en tenim com si no. El passat hivern vos demanava l’autoconfinament. Hui no vull anar tan lluny, però cal que fem un esforç i restringim els moviments, desplaçaments i eixides innecessàries. Això ens farà eixir més ràpidament de l’actual situació. Ho vam aconseguir l’hivern passat i ho aconseguirem este estiu.

La salut de les persones ha d’estar sempre per davant de qualsevol altra cosa.

Ara més que mai, cuidem-nos!

Josep Signes i Costa
Alcalde de Gata
A MÉS DES DE L'AJUNTAMENT INSISTIXEN:

ATENCIÓ: La Conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades d'incidència de la Covid-19 per municipis, hui dimarts 13 de juliol, el nombre de casos actius a Gata segueix augmentant considerablement, actualment és de 29 casos actius i la incidència acumulada al nostre municipi és de 464.52 casos per 100.000 habitants. Sumem 24 positius des de l'última actualització.
‼️Tornem a demanar-vos que tingueu molta cura i no abaixeu la guàrdia i recordar-vos que cal seguir amb les mesures i col·laborar amb les autoritats sanitàries a l'hora de detectar contactes directes per evitar més contagis.
❗Es recomana l'ús de la màscara també a l'aire lliure.
La salut de les persones ha d’estar sempre per davant de qualsevol altra cosa
Mesures:
 'Toc de queda' entre 1 i 6h en 32 municipis
 10 persones en reunions socials
 Des del 12 de juliol i durant els pròxims 14 dies
 Tancament oci nocturn
 Hostaleria fins a 00.30 h
 Fins al 25 de juliol

RESTRICCIONS A LA COMUNITAT VALENCIANA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar dijous passat les noves restriccions per tal de frenar els contagis, sobre tot dels joves. Les mesures més clares són:

- Tancament de l’oci nocturn:  Discoteques i pubs sols podran funcionar com a bares i cafeteries, tancant a les 00:30 hores.

- Hostaleria: el tancament s’avança mitja hora. A les dotze de la nit es deixarà de servir i a les dotze i mitja es tancarà. L’ocupació de les taules serà de deu persones a l’exterior i sis a l’interior.

- reducció de l’aforament als espectacles massius: Exterior, màxim 3.000 persones; interior, 2.000. No es permeten festes populars ni passacarrers ni desfilades. Això afectarà, sens dubte, a les pròximes festes de Gata, que es mantenen amb molt de canvi del 30 de juliol al 7 d’agost.

Per sort, el "toc de queda" va ser validat pel TSJV ahir i estem fora dels municipis que tindran que fer-ho. De la província d’Alacant sols el poble de Sant Vicent del Raspeig es veu afectat.

També es limiten les reunions socials a un màxim de deu persones en tota la Comunitat, tant en l’exterior a l’aire lliure com en vivendes. La Generalitat també ha emés una Llei per a que no es puga comprar alcohol en supermercats i tendes més tard de les 20.00 hores (fins ara era a les 22.00). El botelló es vol que passe a considerar-se una infracció greu i no lleu com fins ara.

FONTS: captura de pantalla, situació monitorització Conselleria GV., divendres 9/7/2021. // Normes restriccions noves. GV. // Comunicat d’alcaldia Gata.

0 comentarios