Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TORNA LA FESTA DE SANT JOAN A LA FONT DEL RIU. REDUCCIÓ PEL COVID19: missa, processoneta, traca i sopar popular

TORNA LA FESTA DE SANT JOAN A LA FONT DEL RIU. REDUCCIÓ PEL COVID19: missa, processoneta, traca i sopar popular

El veïnat del barri de la Font del Riu i de Gata va poder celebrar, adaptada a les exigències sanitàrias del COVID19, la festa de Sant Joan el dijous onomàstica del sant precursor i patró de la barriada.

A les 20:00 hores es va celebrar la missa solemne al mig del carrer Lepanto, com és costum, cantada pel cor de Amics del Tercer Món. Hi havia gana, després d’un any sense celebració. El rector de la parròquia En Juan Antonio Navarro va ressaltar a l’homilia la nova situació i que la història i tradicions no es podien perdre.

A continuació, i per primera vegada després d’un any i cinc mesos es tornava a fer una processó al poble. L’última havia estat l’any passat per Sant Antoni als carrers del barri del Raval, el 16 de gener de 2020. Adaptats a la normativa COVID19 i complint la distància adequada, els veïns es van emocionar al tornar a celebrar una processó, per menuda que era. La Colla de Dolçainers de Gata li va posar música a l’itinerari de costum pels carrers del barri. Una traca i un mini-castell va tancar l’event. Per a veure i escoltar traca i mini-castell, PUNXEU ACÍ.

Finalment, a les 22 hores va tindre lloc un sopar popular també al carrer Lepanto, acabant aixina unes festes reduïdes a sol el dia del sant patró. A tots els actes van estar presents a més del rector i el diaca gater, els representants de la comissió del barri La Font del Riu i les autoritats municipals.

FONT: Fotos Comissió La Font del Riu, Gata.

0 comentarios