Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI 24 ÉS SANT JOAN. FELICITACIONS ALS QUE CELEBREU L'ONOMÀSTICA I AL VEÏNAT DEL BARRI LA FONT DEL RIU (GATA)

HUI 24 ÉS SANT JOAN. FELICITACIONS ALS QUE CELEBREU L'ONOMÀSTICA I AL VEÏNAT DEL BARRI LA FONT DEL RIU (GATA)

Hui dia 24 de juny i recent començat els solstici de l’estiu,  és la festa de SANT JOAN. A Gata se celebra d’una manera especial amb actes populars i festius al barri de la Font del Riu, que es troba a l’entrada de la població venint de Teulada o a l’eixida venint d’Ondara, segons es viatje. Enguany d’una manera més reduïda per la crisi sanitària que patim.

Aprofite per felicitar a totes i tots els que celebreu hui la vostra onomàstica, que en són molts a Gata. Els Joans, Joanet i compostots, així com Joanes i compostes. 

Recordem, quins actes trobem hui a les festetes del barri?

Sols un dia d’activitats. A les 20:00 hores, missa de campanya al carrer Lepanto, on es va gestar la festa l’any 1980. L’eucaristia serà cantada pel cor de Amics del Tercer Món. A continuació, processó pels carrers del barri. A les 22:00 hores, sopar popualr al carrer Lepanto.

Sabeu el per què de la festa i l’advocació a Sant Joan?

Quan es va obrir, urbanitzar i asfaltar el tros d’eixida a la carretera general, la que era la prolongació del carrer Teulada a la partida Riuet, l’any 1980, el veïnat del final del carrer Teulada, del carrer Calvari i del final de l’Avinguda, aleshores del Caudillo -hui Marina Alta-, va decidir fer festa. Volien fer les festes a Santa Cecília però com ja ho tenia això adjudicat i ben merescut a la banda Unió Musical es va optar per adjudicar-ho al sant més pròxim i que no estiguera al calendari fester gater, apareguent la festa de Sant Joan. Des de l’any 1980 que la Font del Riu va fer foguera, bous, missa, ball, actes populars en honor a Sant Joan.

FONT: Imatge de Sant Joan, que es venera a la Font del Riu de Gata.

0 comentarios