Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FA UN ANY A GATA...APLAUDIMENTS, CARRERS BUITS, SENSE MISSES I EL PATRÓ ALS BALCONS

FA UN ANY A GATA...APLAUDIMENTS, CARRERS BUITS, SENSE MISSES I EL PATRÓ ALS BALCONS

Encara perduren les estampes del patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, a les balconades de les cases del poble. Les misses es mantenen amb l’aforament de 80 persones i amb les mesures sanitàries adients i els carrers estan més buits des de les 22 hores amb el "toque de queda". 

Fa just ara un any, publicava al blog el comunicat de l’arquebisbat en el qual anunciava que es suspenien les misses, el veïnat se sumava als coneguts aplaudiments i la cançoneta que es va fer de moda "¡Resistiré!" en agraïment als sanitaris i personal imprescindible.

També en un dels articles del dia 14, donava compte de carrers i carretera buits. Ha passat un any i esperem que la vacunació porte la solució a tanta incertesa, malaltia i "pors" per tot el que s’ha viscut. Eixien als balcons les imatges del Santíssim Crist del Calvari i encara estan en molts balcons conservant-se al llarg de tot un any.

EL RECORD DE FA UN ANY AL BLOG:

Dos articles publicava al blog el 14 de març de 2020 i els dos referents a la pandèmia que resultaria ser mundial i que també afectaria en un any a 291 veïns gaters i es comptabilitzarien al poble, segons les dades de Conselleria, dos morts.

El primer article feia referència a l’església: SENSE MISSES, FINS NOU AVÍS, PER EL CORONAVIRUS. Per a recordar-ho PUNXEU ACÍ.

El segon era sobre els aplaudiments, carrers i estampes: GATA: TAMBÉ APLAUDIMENTS PER ALS ESFORÇATS HEROIS DE LA SANITAT, CARRERS I CARRETERA BUIT I ESTAMPES DEL CRIST ALS BALCONS. PUNXEU ACÍ.

FONTS: articles arxiu dia 14-3-2020 blog. / Foto facebook María Signes Pedrós / Foto actual balcó.     

0 comentarios