Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA, COVID19: 6 CASOS MÉS. TOTAL 64 ACUMULATS. EL POBLE TÉ 12 CASOS ACTIUS. INCIDÈNCIA, 198,38 (RISC ALT). VÍDEO ALCALDES I ALCALDESSES MARINA ALTA

GATA, COVID19: 6 CASOS MÉS. TOTAL 64 ACUMULATS. EL POBLE TÉ 12 CASOS ACTIUS. INCIDÈNCIA, 198,38 (RISC ALT). VÍDEO ALCALDES I ALCALDESSES MARINA ALTA

Podria ser bona l’entrada al Nadal en el cas de Gata, al respecte del virus COVID19, si extremarem al màxim o més les mesures. Si no, serà greu. Estem en risc alt (150 a 250 per mil, Gata en té 198,38). L’actualització oficial de hui divendres que dona la pàgina de Monitoratge de la situació, que informa Sanitat de la GV., ens indica que hi ha a Gata 6 casos més des de fa tres dies i ja acumulem 64 persones afectades des de l’inici. En total hui hi ha 12 actius.

Menys mal que sempre tenim alguna dada positiva i és que s’han donat 2 altes.

Hui, dia 18, puja i molt la incidència de PCR+ en 14 dies i se situa en 198,38 per mil habitants, xifres altes que ens ubiquen en el sector de risc alt.

No deixem de repetir-ho, cal extremar al màxim les precaucions, venen dies problemàtiques al respecte. Nadal és per a celebrar, no per a estar confinats o infectats.

NOVES MESURES RESTRICTIVES PER A LA C.V.

Per altra part, ja coneixeu les mesures que imposa la Generalitat Valenciana, a causa del augment del coronavirus. Hui s’ha donat el major nombre de casos (181) a la Marina Alta des de l’inici de la pandèmia:

La restricció de 10 a 6 persones a les reunions familiars (i amb dos grups e convivència). El toc de queda serà fins a les 23 hores tot el Nadal. Només dues excepcions: la nit de Nadal i Cap d’Any, que serà a les 00,00. El tancament perimetral serà ara pràcticament total: no es permetrà l’entrada de familiars ni afins. Només podran entrar a la Comunitat els que ho facen per tornar al seu lloc de residència.

CRIDA CONJUNTA DE ALCALDES I ALCALDESSES:

Les alcaldesses i els alcaldes del Departament de Salut de Dénia han fet una crida conjunta al migdia de hui divendres per a demanar a la ciutadania de la comarca responsabilitat, precaució i respecte per les normes i restriccions vigents durant les festes de Nadal. Davant la situació preocupant que vivim a la Marina Alta des de fa unes setmanes i el repunt de casos de COVID-19, és necessari que ens conscienciem que la responsabilitat individual i extremar les mesures per tots conegudes en les reunions familiars són ara mateix factors clau per a frenar aquesta tendència en ascens dels contagi. 

Els hastags que trobareu més aviat el vídeo: #TotsAUnaContraLaCovid #MarinaAlta #GatadeGorgos.
Ací teniu l’enllaç al vídeo, PUNXEU ACÍ. El nostre alcalde Josep Francesc Signes Costa, el podeu escoltar del minut 0,56 fins al 1,20.

FONTS: Informació i foto (captura de pantalla), Monitoratge de la situació, Covid19 G.V., dia 18-12-2020. / Captura de pantalla i Vídeo alcaldes dia 18, COVID19. 

0 comentarios