Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

TEMPS DE BETLEMS, ARBRES,...: BETLEM MONUMENTAL FAMÍLIA VIVES-COSTA, C/Signes, Gata. Amb quatre recreacions locals

TEMPS DE BETLEMS, ARBRES,...: BETLEM MONUMENTAL FAMÍLIA VIVES-COSTA, C/Signes, Gata. Amb quatre recreacions locals

Des del dia de la Constitució, beneït el dia de la Puríssima, tenim al Carrer Signes de Gata de Gorgos el Betlem Monumental de la Família Vives-Costa. Any rere any va ampliant-se amb noves estructures, més lloc, i amb més detalls. L’herència de Anita Signes "Canyetes" i el seu betlemet al costat de la ximeneia de fa 66 anys perdura en el temps i passa dues generacions més.

Quatre recreacions té el betlem de llocs típics i tradicionals de Gata. Sobre el riu, que enguany porta aigua, s’alça el pont que simula el pont de la via del tren, el llarg viaducte que té Gata. L’antic pis del sòl de la Plaça Nova, semblant al dibuix de l’esplanada d’Alacant, també té la seua simulació. Igualment l’ermita del patró el Santíssim Crist que enguany incorpora el xiprers. Als tres elements, se suma enguany la recreació de la Casa Roja, que estava a la plaça que li diuen eixe nom.

Si voleu vindre a veure’l, amb totes les mesures pertinents al temps del COVID19 clar està, contacteu amb el que us escriu Miguel (telèfon 686800271), amb la meua filla Vero (telèfon 629472196). També a través de la meua dona Pepa o el meu fill Juan Miguel. Algun dels quatre us mostrarem el betlem del carrer Signes. Esperem que us agrade.

I per als que no podeu vindre a veure’l, cada dia us posaré al blog un detall del betlem.

FONTS: Cartell Vero Vives. Fotos del cartell, José Luis Fornés.

0 comentarios