Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS LA FESTA DE VALENCIANS I VALENCIANES, 9 D'OCTUBRE. A Gata, acte institucional i lliurament de la III Beca Vicent Caselles Costa

HUI ÉS LA FESTA DE VALENCIANS I VALENCIANES, 9 D'OCTUBRE. A Gata, acte institucional i lliurament de la III Beca Vicent Caselles Costa

HUI, 9 D’OCTUBRE DE 2020, ES COMMEMORA, COM CADA ANY, L’ENTRADA DEL REI EN JAUME I A LA CIUTAT DE VALÈNCIA FA JA 782 ANYS, EN 1238.

En moltíssims llocs i ciutats del territori valencià, malgrat la pandèmia i amb les mesures pertinents, es faran actes institucionals, festius, alguns reivindicatius, per tal de festejar el dia. Dia històric i de llarga tradició. València ho celebra des del segle XIV, quan manava el rei En Jaume II d’Aragó. Tots els valencians i valencianes ho celebrem des de 1976.

A Gata també es celebra l’acte institucional a les 12 hores al saló de plens, en el qual s’atorgarà la III Beca Vicent Caselles Costa a la estudiant amb més nota de Ciències de l’IES que porta el nom del matemàtic gater. En aquest cas ha recaigut en la persona de Neus Signes Pedro.

També cada un dels tres partits polítics en la corporació proclamarà el seu escrit institucional en el dia dels valencians i valencianes.

A la mateixa hora, la banda Unió Musical de Gata farà un passacarrer pel poble. Al tardet i a la Plaça Nova hi haurà un concert a càrrec de "L’Últim Europeu".

També és hui 9 d’octubre la festa de Sant Donís, tradicional dia de la mocadorà per commemorar-ho.

FONT: Imatges extretes de la pàgina http://upload.wikimedia.org i del facebook del’Ajuntament.

0 comentarios