Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL GATER FERNANDO "CURRO" ARABÍ, A PEL MAJOR REPTE SOLIDARI. A CANFRANC (OSCA -HUESCA-) CORRERÀ MÉS DE 24 HORES SEGUIDES PER UNA BONA CAUSA

EL GATER FERNANDO "CURRO" ARABÍ, A PEL MAJOR REPTE SOLIDARI. A CANFRANC (OSCA -HUESCA-) CORRERÀ MÉS DE 24 HORES SEGUIDES PER UNA BONA CAUSA

Ja ho té damunt. Demà dijous sortirà el corredor gater FERNANDO "CURRO" ARABÍ cap a terres catalanes, per a disputar els pròxims 12 i 13 de setembre més kilòmetres solidaris i aquesta vegada amb KM Solidaris a La Canfranc Canfranc, una ruta ultra de 100 km i 8.848 mts d’alçada. 

Curro ja ha superat la meitat del repte de Km Solidaris, que està en 1.000 kilòmetres, malgrat les circumstàncies i anul·lació de competicions a causa de la pandèmia sanitària. Ara tornarà a aprofitar aquesta nova cursa que es posa al seu abast per aconseguir eixos 1.000 kilòmetres, a canvi d’arreplegar 10.000 euros per a ajudar a l’investigació de la Glucogenòsis de tipus II, també anomenada Pompe. 

En aquesta ocasió correrà una de les carreres mes dures que tenim a l’abast, La Canfranc Canfranc, en la versió ultra de 100 km, i amb un desnivell positiu de 8.848 metres. Més del 70% de la carrera es du a terme per damunt dels 2.000 metres d’altitud i la duració aproximada del trajecte que calcula Curro es de més de 24 hores. 

I molt important: com que este repte es fa amb un objectiu clar, Curro ha posat a disposició del públic este número de compte ES92 2038 6348 4460 0000 6403 per tal de ajudar a esta causa amb 1 cèntim per kilòmetre fent un ingrés de 10€ abans del divendres. Curro ha comentat que “encara que es suspenguen les carreres previstes vaig a córrer els kilòmetres que falten per arribar al repte i poder aconseguir eixos 10.000 euros per a esta malaltia tan necessitada d’ajuda.”

La Glucogenòsis de tipus II, també anomenada Pompe, és un trastorn genètic rar que provoca debilitat muscular progressiva com a resultat de l’acumulació de glucogen a les cèl·lules musculars. Els diners que s’aconseguisquen es donaran a la UIMA, "Centro Investigador en Ciencias, Salud y Medio Ambiente. Marina Alta."

La Canfranc-Canfranc tracta de donar una volta al poble de Canfranc recorrent totes les seues valls i crestes, pujaran al pic Tortiellas, Penya Colorada, La Moleta, Vèrtex de Anayet i 10 pics més per damunt dels 2.000 metres. Els seus 100km de longitud i les seues 8.848m de desnivell positiu la converteixen en la carrera de 100km amb major desnivell del món.

A la informació general de la pàgina de la carrera, ens diu que aquesta és "Una carrera tan dura com bonica. És difícil determinar quin d’estos dos adjectius seria el més apropiat. Els 8.848 metres de desnivell positiu són els que ofereixen els impressionants paratges del recorregut. És una carrera de gran exigèencia tècnica en la major part del seu traçat, amb més del 70% per damunt dels 2.000 metres d’altitud. Un gran repte no apte per a tots els públics".

Continua indicant la pàgina: "Si es junten totes els cims emblemàtics de la vall de Canfranc en una carrera és tot un repte. Pujar al Pic Tortiellas, Penya Collarada, La Moleta, Vèrtix de Anayet, Aspe i 10 pics més per damunt dels 2.000 metres en carrera està a l’alcanç de poques proves. Es tracta de donar una volta al poble de Canfranc recorrent totes les seues valls, pics, crestes i ibons."

FONTS: Informació facilitada per Factoria d’Idees, fotos cartell i pàgina canfrancanfranc.com.

0 comentarios