Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...FOCS A GATA (À PUNT), OBRES DEL TREN (MARINA PLAZA), COVID...I ESPAÑA DIRECTO

LA PREMSA PARLA DE...FOCS A GATA (À PUNT), OBRES DEL TREN (MARINA PLAZA), COVID...I ESPAÑA DIRECTO

En els últims dies Gata de Gorgos és notícia a la premsa per causes dolentes (els tres focs entre la Rana i les Puntes), per millores (obres en la via del tren), inclús al magazin de la 1 España Directo.

TRES FOCS A GATA (À PUNT TV, LAS PROVINCIAS)

Comencem pels focs. La televisió valenciana À punt al seu programa de la vesprada "À punt directe" feia un reportatge sobre els focs i entrevistaven a Joanvi Vallés el nostre regidor de Governació. Paratge de la Rana, enfront de la Bassa de regar i Puntes, tres focus que fan pensar en l’acció d’un piroman. Ací teniu el programa complet i el reportatge i entrevista els podeu trobar del minut 39,24 al 42,44. PUNXEU.

També el diari LAS PROVINCIAS de la Marina, hui dijous 20 publica un ampli article del mateix tema, amb referència als nou focs de la Marina Alta. Titula: "La Guardia Civil achaca a un pirómano los nueve fuegos, que han calcinado más de 200 hectáreas". Al subtítol: "Las llamas han afectado a Castells, Gallinera, La Llacuna, Xàbia, la Granadella, Benimadroch y en la carretera de Gata se han registrado fuegos tres días seguidos". Per a llegir l’article, PUNXEU.

OBRES A LES VIES DEL TREN (MARINA PLAZA)

La premsa també es fixa en les obres que estan portant-se a terme pel canvi de les vies del tren, del tram de Teulada a Gata i d’ací a Dénia, uns 20 kilòmetres. El diari digital publicava ahir dimecres 18 un article i titulava: "La Generalitat comença 4 anys després les obres de l’últim tram de via per acabar el TRAM entre Teulada i Gata". Als subtítols: "L’actuació en sis quilòmetres i un pressupost de 15,1 milions s’uneix als treballs que ja s’estan realitzant des del passat 19 de maig en la fase entre Gata i Dénia" i "Els treballs comencen quan es compleixen quatre anys del tancament de la línia". Llegiu tot l’article, PUNXEU ACÍ.

GATA SENSE COVID (INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV)

Els diaris Información i Levante-EMV publiquen hui dijous un article sobre "Los 14 pueblos de la Marina Alta sin contagios de coronavirus". Al subtítol apareix: "Gata, con 6.000 habitantes, y Orba, con más de 2.000, son los municipios con más peso demográfico "inmunes" a la pandemia". A més, la fotografia que il·lustra el reportatge és de A.P.F. i és del carrer La Bassa amb l’exposició de Art al Vent. Llegiu tot l’article, PUNXEU ACÍ.

"LA PACA" (UN VERANO DIFERENTE), LA FURGONA DE "ESPAÑA DIRECTO" DE LA 1 PASSA PER GATA

Ahir dijous vaig poder veure el furgó que ells li diuen La Paca i que i que recorre tota Espanya per diversos llocs i pobles. Tocava la Costa Blanca i es van poder veure imatges de Cullera, Dénia I Xàbia, Calp i GATA DE GORGOS, que va eixir en un ròtul gran. En molts pocs minuts, la reportera Arancha Bello i el reporter Imanol Durán van estar en la tenda de ceràmica Monfort entrevistant a Pepa, la propietària. També van mostrar per uns segons l’exposició de Art al Vent sense dir res d’ella i una fàbrica de capells ("sombreros"). Podeu trobar-ho al programa d’ahir des del minut 20,00 al 20,53. 53 segons que prou són. Podeu tornar a veure el programa, PUNXANT ACÍ.

FONTS: À punt TV, Las Provincias (20-8), Marina Plaza (19-8), Informació i Levante-EMV (20-8) i España Directo, Un verano diferente, La Paca (19-8). Composició captures de À punt TV (focs) i España directo (La Paca).

0 comentarios