Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA MOSTRA DE GATA ART AL VENT FA FRONT AL COVID-19. Del 14/8 al 6/9, el carrer La Bassa acull l’edició més arriscada d'aquesta exposició internacional de tèxtil

LA MOSTRA DE GATA ART AL VENT FA FRONT AL COVID-19. Del 14/8 al 6/9, el carrer La Bassa acull l’edició més arriscada d'aquesta exposició internacional de tèxtil

Gata presenta la seua edició d’ Art al Vent més arriscada.

Música i danses i, com a novetat , una exposició dels cents ants de Point, 1920-2020

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata ha presentat aquest matí la seua edició d’Art al Vent més arriscada que s’exposarà al carrer La Bassa del 14 d’agost al 6 de setembre. Àngels Soler, regidora de Cultura, ha contat aquest matí que en aquesta edició, davant de la disjuntiva de seguir endavant calia ser valents i continuar a pesar de les dificultats que anaven sorgint.

“Enguany, més que mai, cal agrair la creació artística i l’esforç dels participants” ha volgut destacar la regidora. Josep Ginestar ha explicat que la crisi sanitària mundial per la Covid 19 ha provocat que molts dels autors no hagin pogut enviar les seves obres i que s’està intentat fins a últim moment donar totes les facilitats per a fer possible que s’exposen el màxim d’obres.

Està clar que hi ha una reducció d’obres respecte a edicions anteriors, així i tot, seran 54 obres de 16 països les que s’exposaran al carrer La Bassa de Gata a partir del 14 d’agost. Les obres han arribat de llocs com Espanya, Bèlgica, Italia, Argentina, Xina, Rússia, França, Brasil, Mèxic, Regne Unit, USA, Xile, Alemanya, Egipte, Polònia, Marroc. Ginestar ha afegit que s’ha mantés l’edició del catàleg i ha volgut destacar que en el cartell 2020 s’ha fet referència a l’origen d’Art al Vent com a relectura d’una tradició plasmant la imatge dels típics cobertors que llueixen els balcons els dies de festa. A més a més s’ha realitzat una nova web de la convocatòria per facilitar l’accés a la informació de participants i visitants que poden consultar les novetatswww.artalvent.com.

Aquesta edició també serà peculiar perquè se suprimeix un dels actes més multitudinaris com és l’acte inaugural que serveix de trobada entre artistes, participants, públic i organització. Seguint les recomanacions sanitàries, s’evitaran aquest tipus d’actes.

La programació complementària també s’ha adaptat a les circumstàncies, aplicant les mesures de seguretat i higiene. Es realitzarà cinema al vent i actuacions musicals de la colla El Montgó, el grup de danses La Llata, la Rondalla de l’Escola de Música, 5fanBrass i la Banda Juvenil de Gata.

En la presentació també ha estat present Pepe Juan Pons, de l’empresa Point per donar a conèixer una novetat dins les activitats paral·leles. L’empresa de Gata Point presentarà durant tota la duració d’Art al Vent una exposició de 100 anys de Point 1920-2020 que juntament amb un panells explicatius, comptarà la història i els valors de l’empresa a través del mobiliari que han anat fabricant al llarg dels anys.

A més del centenari que pensaven celebrar amb diversos actes, segons ha explicat Pons, per a l’empresa gatera ha sigut un any important ja que han rebut el Premi Nacional de Disseny. Art al Vent XVII onejarà al carrer la Bassa de Gata del 14 d’agost al 6 de setembre per gaudir de l’exposició i de tot un poble a qualsevol hora del dia, simplement passejant pels seus carrers.

FONT: Informació, foto i cartell Ajuntament de Gata.  

0 comentarios